Hyppää pääsisältöön

Onko voi vaarallista?

Onko voi muka vaarallista, ihmettelevät laitumella märehtivät lehmätkin.

Voin ja muiden rasvojen terveellisyydestä on kiistelty vuosikymmeniä. Jo 1950-luvulla voin puolesta oli syytä kampanjoida mainoksin.

Voin raaka-aine on maito, joka on "täydellisin ruoka-aineemme". Sen erinomaisuus ravinnonlähteenä perustuu mainosfilmin mukaan siihen, että voi on puhdas ja aito luonnontuote.

Maito jalostetaan voiksi meijereissä, joissa tuotannon lähtökohtina ovat ehdoton puhtaus ja hygienia, filmissä todistellaan.

Teksti: Reijo Perälä

  • Haapa klapisee ja sumu pitää ääntä Tiina Harpfin lastenkuunnelmissa

    Tiina Harpf jätti puumerkkinsä Lasten Radion seikkailuihin

    Mustan myllyn mestari ja Velhojuuri ovat esimerkkejä Yle Areenassa olevista lastentuotannoista, jotka Tiina Harpf ohjasi Yleisradiolle 1980-luvulla. Harpfin kuunnelmat klapisevat, helisevät, ja joskus niissä soi aimo annos hiljaisuutta. Juonenkäänteistä löytyy mustaa magiaa ja noitavainoja sekä seikkailunriemua. Päähenkilöitä johdattaa usein uteliaisuus.

  • Reino Paasilinna – kiisteltyjen ohjelmien toimittajasta Ylen kiistellyksi pääjohtajaksi

    Toimittaja Reino Paasilinnasta Ylen toimitusjohtajaksi.

    Reino Paasilinna (s. 1939) oli Yleisradion toimittaja ja myöhemmin myös pääjohtaja, jonka toimittamat ohjelmat synnyttivät keskustelua ja lehtiotsikoita. Ohjelmat olivat usein myös sellaisia, jotka eivät miellyttäneet Yleisradion johtoa. Artikkeliin on koottu joitakin esimerkkejä Reino Paasilinnan toimittamista ohjelmista.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto