Hyppää pääsisältöön

Lapinmatkailu kasvaa

Lapissa usko turistivirtojen kasvuun on ehtymätön. Vuonna 1999 Lapin suurimpien hiihtokeskusten investointisuunnitelmat nousivat lähes kahteen miljardiin markkaan.

Tietolaatikko

2006 Suomessa toimii kaikkiaan noin 25 000 matkailualan yritystä.

Niiden kokonaisliikevaihto on 10,5 miljardia euroa.

Ohjelmassa tarkastellaan neljän suurimman hiihtokeskuksen suunnitelmia ja tulevaisuuden näkymiä vuosituhannen vaihteessa. Mukana ovat Saariselkä, Ylläs, Ruka ja Levi.

Liiketoiminnan laajennussuunnitelmat koskivat mm. majoitustoimintaa ja liikuntapaikkarakentamista. Palvelukonseptien lisäksi suunnitteilla oli uusia pujottelurinteitä ja hyppyrimäkiä.

Nykyään (2006) Lapin hiihtokeskukset ovat monipuolisia ja kansainvälisiä vapaa-ajanviettokeskuksia, joiden ympärivuotiset palvelut lisääntyvät vuosi vuodelta.

Kansainväliset urheilutapahtumat ja matkailijoiden mielenkiinto uusien lajien kokeiluun ovat vaatineet Lapin matkailuyrityksiltä lisäpanostuksia. Ulkomaisten turistien suosimia tuotteita ovat mm. seikkailuaktiviteetit kuten moottorikelkka-, husky- ja porosafarit.

Liikuntakohteiden ja opastettujen aktiviteettien kysyntä on kasvattanut matkailuyritysten liikevaihtoa koko maassa. Myös ulkomaisten sijoittajien kiinnostus Suomen matkailutoimintaan on lisääntynyt.

Teksti: Rita Landström

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto