Hyppää pääsisältöön

PMMP - Paulan ja Miran molemmat puolet

Popstars-kisasta tippuneet Mira Luoti ja Paula Vesala löivät läpi kepeällä Rusketusraidat-kesähitillä, mutta löysivät nopeasti lauluihinsa muitakin sävyjä.

Tietolaatikko

PMMP:n kokoonpano vuonna 2006: Mira Luoti ja Paula Vesala (laulu), Mikko Virta (kitara), Juho Vehmanen (basso), Heikki Kytölä (rummut)

Yhtye on julkaissut albumit Kuulkaas enot! (2003), Kovemmat kädet (2005) ja Leskiäidin tyttäret (2006)

Rumba-lehti valitsi Kovemmat kädet vuoden albumiksi ja sille sisältyneen Matkalaulun vuoden kotimaiseksi kappaleeksi

PMMP:n laulujen säveltäjänä on toiminut tuottaja Jori Sjöroos, teksteistä vastaavat Luoti ja Vesala

Bändin ohjelmistoon on kuulunut lisäksi mm. Maukka Perusjätkän, Päiden ja Noitalinna Huraan kappaleita sekä muutamia virsiä

Mira Luoti ja Paula Vesala kohtasivat alun perin Popstars-kilpailun karsinnoissa, löysivät toisensa kisan jälkeen uudelleen ja perustivat PMMP:n vuonna 2002.

Nimeksi juolahtaneen PMMP:n selitettiin myöhemmin merkitsevän "Paulan ja Miran molempia puolia".

Läpimurtokappale Rusketusraidat oli vuoden 2003 myydyin single. Yhtye vakiinnutti asemansa kakkosalbumilla Kovemmat kädet, joka pysytteli albumilistalla yli vuoden.

Kevyen alun jälkeen PMMP monipuolisti ohjelmistoaan. Se viljeli keikoillaan mm. suomipunkin klassikoita, ja sen albumeilta löytyi synkeitäkin sävyjä.

Haastattelussa sanoittajakaksikko selittää muutosta: alkoi ahdistaa, kun yleisö näki PMMP:stä alussa vain sen kepeän puolen.

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto