Hyppää pääsisältöön

Hämäläinen joulusauna

Jouluaaton kohokohta on savusaunassa kylpeminen. Savusaunan lämmittäminen on rituaali, jota ilman todellinen joulutunnelma ei saavu.

Savusaunassa kiuas on sisäänlämpiävä. Saunaa lämmitettäessä savua ei johdeta piipun kautta ulos, vaan se saa kiertää löylyhuoneessa, lämmittää seinät, katon ja lauteet ja tupruta ulos räppänästä. Näin syntyy saunaan miellyttävä tuoksu, joka antaa kylpemiselle aivan erikoisen tunnelman.

Teksti: Rita Landström

  • Tehtaan varjossa – työläisnuorukaisen pyrkimys henkiseen kasvuun

    Toivo Pekkasen läpimurtoteos neliosaisena sarjana.

    Tehtaan varjossa on työläiskirjailijana tunnetun Toivo Pekkasen osin omaelämäkerrallisia aineksia sisältävään läpimurtoteokseen perustuva neliosainen tv-elokuva. Sisällissodan jälkeiseen aikaan sijoittuva romaani ilmestyi 1932.

  • Kapea vyötärö ja muhkea kellohelma – ompele itsellesi 1950-luvun mekko!

    Anna-Liisa Tiluksen mekon kaavat tässä artikkelissa.

    Maaseudulta maailmalle -ohjelman ensimmäisessä osassa Anna-Liisa Tiluksen yllä on pehmeästä villakankaasta tehty mekko. Tästä artikkelista löydät kaavat ja ohjeet 1950-luvun mukaisen mekon tekemiseen! Maaseudulta maailmalle -sarja Areenassa Anna-Liisa Tiluksen yllä nähtävä mekko on aito 1950-luvun vaate, joka löytyi Ylen puvustosta. Sen materiaalina on käytetty pehmeää villakangasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto