Hyppää pääsisältöön

Tiktak kesän kynnyksellä

Varhaisteinien perustama bändi oli vuonna 2004 kasvanut aikuiseksi. Levyt olivat menestyksiä, ja soittajilta kyseltiin mielipiteitä vakavista asioista.

Tiktak syntyi Pohjois-Helsingin bändikoulussa. Soittajat ovat olleet koulutovereita ala-asteelta alkaen.

Yhtyeen tehdessä levytyssopimuksen vuonna 1999 puolet sen jäsenistä oli vielä 13-vuotiaita.

Aamu-tv:n haastattelu on tehty kesäkuussa 2004 ennen YleX:n ilmaiskonserttia, joka käynnisti radiokanavan perinteisen Kesäkumikampanjan.

Nuorten seksivalistus ja -valistuneisuus onkin haastattelun keskeinen aihe.

Soittajilta kysellään myös esikuvana olosta ja bändin sisäisestä kemiasta. Ajoittaiset riidat liittyivät kertoman mukaan enemmän ihmissuhteisiin kuin musiikkiin.

Tietolaatikko

Tiktakin läpimurtohitti oli Lopeta (1999), jonka menestyksen siivittämänä julkaistiin esikoisalbumi Frendit

Kakkosalbumilla Jotain muuta (2001) yhtyeen linja siirtyi enemmän rockin suuntaan, ja Tiktakista alettiin pitää myös rockpiireissä

Vuoden 2006 loppuun mennessä Tiktak on tehnyt neljä varsinaista albumia, yhden minialbumin sekä kaksi englanninkielisillä kappaleilla täydennettyä versiota suomenkielisistä albumeistaan

Vuoden 2006 lopussa levyistä menestyksekkäin oli triplaplatinaa (yli 120 000 kpl) Jotain muuta... ja jotain uutta! (2002)

Lue lisää:

Tiktak Tavastialla

Tiktak nousi Helsingin Tavastian lavalle tammikuussa 2004. Tuolloin tyttöyhtye oli jo saavuttanut useita kulta- ja platinalevyjä.

Lue lisää:

Tiktak-yhtyeen jäseniä

Tiktakin tuplaplatinaa juhlittiin unelmapäivällä

Tiktakista tuli ensilevynsä myötä vuonna 1999 Suomen nuorin platinaa myynyt yhtye. Menestys sai jatkoa jo parin vuoden kuluttua, kun albumi "Jotain muuta" julkaistiin. Tällä kertaa tuli tuplaplatinaa ja sitä juhlittiin yhtyeelle järjestetyllä unelmien päivällä.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto