Hyppää pääsisältöön

Minun Helsinkini

Pääkaupunkimme kanta-asukkaille oma kaupunginosa on kokonainen kotiseutu. Juha Lehti kertoo Kalliosta ja sen Töölönlahden Linnunlaulua esittelee Minna Haapkylä. Itä-Helsingin Kontulasta puhuu Tomi Kontio.

Muusikko Juha Lehti on Helsingin itäisen kantakaupungin asukkaita. Sir Elwoodin hiljaiset värit -yhtyeen laulaja ja lauluntekijä saa aiheensa kotikulmiltaan, Kallion arkipäivän tapahtumista. ”Biisit dokumentoivat omalla tavallaan sitä aikaa, jossa elän”, kertoo Lehti.

Näyttelijä Minna Haapkylä on asunut koko ikänsä sukunsa omistamassa, 1890-luvulla rakennetussa puuhuvilassa. Linnunlauluna tunnetuksi tullut huvila-alue sijaitsee Töölönlahden rannalla.

Kontulassa asuva kirjailija ja runoilija Tomi Kontio haluaa avata uusia näkökulmia nuoreen lähiökulttuuriin. Helsingin Töölössä koulunsa käyneelle Kontiolle vastakohtien Kontula edustaa todellista stadia. ”Helsingin ydin historiallisesti on sen kantakaupunki, mutta sosiaalisesti se on Itä-Helsinki”, sanoo Kontio.

Teksti: Rita Landström