Hyppää pääsisältöön

Amerikkaa tuulilasin takaa

Automatka Pohjois-Amerikan Kalliovuorilta San Franciscoon, Kaliforniaan vuonna 1950. Matka alkaa Yellowstonen kansallispuistosta.

Tietolaatikko

Yellowstone kuuluu nykyään maailman uhanalaisiin maailmanperintökohteisiin.

Yellowstone National Park on maailman ensimmäinen kansallispuisto.

Puistossa elää kanadanhirviä, susia ja biisoneita sekä mustakarhuja, joista tässä ohjelmassa tavataan muutama tielle eksynyt.

Kansallispuistosta matka jatkuu kaivoskaupunki Butteen, josta ajetaan Seattlen kautta Tyynenmeren rannalle Berkeleyhin ja San Franciscoon.

Teksti: Rita Landström

Kommentit
  • Haapa klapisee ja sumu pitää ääntä Tiina Harpfin lastenkuunnelmissa

    Tiina Harpf jätti puumerkkinsä Lasten Radion seikkailuihin

    Mustan myllyn mestari ja Velhojuuri ovat esimerkkejä Yle Areenassa olevista lastentuotannoista, jotka Tiina Harpf ohjasi Yleisradiolle 1980-luvulla. Harpfin kuunnelmat klapisevat, helisevät, ja joskus niissä soi aimo annos hiljaisuutta. Juonenkäänteistä löytyy mustaa magiaa ja noitavainoja sekä seikkailunriemua. Päähenkilöitä johdattaa usein uteliaisuus.

  • Reino Paasilinna – kiisteltyjen ohjelmien toimittajasta Ylen kiistellyksi pääjohtajaksi

    Toimittaja Reino Paasilinnasta Ylen toimitusjohtajaksi.

    Reino Paasilinna (s. 1939) oli Yleisradion toimittaja ja myöhemmin myös pääjohtaja, jonka toimittamat ohjelmat synnyttivät keskustelua ja lehtiotsikoita. Ohjelmat olivat usein myös sellaisia, jotka eivät miellyttäneet Yleisradion johtoa. Artikkeliin on koottu joitakin esimerkkejä Reino Paasilinnan toimittamista ohjelmista.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto