Hyppää pääsisältöön
Akuutin omalääkäri Risto Laitila vastaa terveysaiheisiin kysymyksiin tv-lähetyksessä. Lähetä oma kysymyksesi: Kysy omalääkäriltä.

Aknearvet

"Saako kasvoissa olevia aknen aiheuttamia arpia mitenkään pois?"

Apua on saatavilla. Jos akne on ollut oikein paha ja finnit kooltaan isoja, ovat ne voineet aiheuttaa arpia. Jotkut ihotautilääkärit ja varsinkin plastiikkakirurgit ovat erikoistuneet hoitamaan aknearpia. Aknearpien hoito, sen jälkeen kun aktiivinen akne on jo sammunut, voidaan tehdä esimerkiksi kuorinnalla. Jos arvet ovat isompia tai syvempiä, voidaan saattaa tarvita kirurgista hoitoa, laserhoitoa tai syvähoitoa. Kannattaa ottaa yhteyttä vaikka ihotautilääkäriin ja kysyä ajanvarausta tehtäessä, onko aknearpien hoito kyseiselle lääkärille tuttua.

Akuutin omalääkäri Risto Laitila