Hyppää pääsisältöön
Akuutin omalääkäri Risto Laitila vastaa terveysaiheisiin kysymyksiin tv-lähetyksessä. Lähetä oma kysymyksesi: Kysy omalääkäriltä.

Deprakine-lääkeaine

"Olen käyttänyt Deprakine-lääkettä seitsemän vuotta. Oireina on jo pitkään ollut väsymys, hiusten lähtö ja painon nousu. Löytyisikö lääkettä, jonka sivuoireet olisivat vähäisemmät?"

Kysymyksen lähettäjä ei kerro, mitä hän sairastaa, mutta Deprakinea käytetään paljon epilepsiassa ja joskus kaksisuuntaisen mielialahäiriön hoitoon. Monet sietävät sitä hyvin ja ovat tyytyväisiä, mutta on totta, että monella ruokahalu kasvaa ja painoa tulee. Väsymys ja hiustenlähtö ovat Deprakinen käyttäjillä harvinaisia, ja kannattaakin käväistä lääkärissä. Tässä tapauksessa kannattaisi ottaa kilpirauhaskokeita ja jos ne ovat kunnossa, niin neurologin kanssa voi miettiä toista lääkettä.

Akuutin omalääkäri Risto Laitila

Lisätty asiasanat ja mobiiliyhteenveto 3.12.2015