Hyppää pääsisältöön
Akuutin omalääkäri Risto Laitila vastaa terveysaiheisiin kysymyksiin tv-lähetyksessä. Lähetä oma kysymyksesi: Kysy omalääkäriltä.

Lapsen ADHD

"Miten lapsen ADHD diagnosoidaan?"

ADHD-kirjainyhdistelmä tulee englanninkielisistä sanoista ja se tarkoittaa häiriötä tarkkaavaisuudessa ja yliaktiivisuutta. ADHD -lapset ovatkin ylivilkkaita, heidän on vaikea noudattaa sääntöjä ja heidän keskittymiskyvyssään on ongelmia. Tavallisesti ADHD tulee esiin ennen kouluikään tai viimeistään 1. luokalla, kun pitäisi sopeutua sääntöihin. Diagnoosivaiheessa tarvitaan omaa perhettä, mahdollisesti koulun väkeä, psykologia, lasten psykiatria, neurologia ja eri terapeutteja. Tämä työryhmä tekee diagnoosin yhdessä ja samalla pyritään ymmärtämään, mistä on kyse niin lapsen kuin koko perheenkin kohdalla.

Akuutin omalääkäri Risto Laitila

Lisätty asiasanat ja mobiiliyhteenveto 3.12.2015