Hyppää pääsisältöön
Akuutin omalääkäri Risto Laitila vastaa terveysaiheisiin kysymyksiin tv-lähetyksessä. Lähetä oma kysymyksesi: Kysy omalääkäriltä.

Lastenreuman oireet

"Millaisia oireita on lastenreumassa ja miten sitä hoidetaan?"

Reumahan on niveltulehdussairaus, jota sairastaa suomessa noin 1200 lasta ja nuorta. Tautitapauksia on noin 140 vuodessa. Olennaista lastenreumassa on yhden tai useamman nivelen tulehdus, joka kestää vähintään kolme kuukautta eikä muuta selittävää syytä tulehdukselle löydy. Ensimmäisiä lastenreuman oireita voi olla lapsen aamuinen ontuminen sekä jäykkyys. Niveltulehdusten lisäksi tavallisimmassa reumamuodossa on myös silmätulehduksen riski, mikä pitää hoitaa hyvin, ettei silmä sokeudu. Lastenreumaa on viittä eri tyyppiä ja eri tautimuodot eroavat toisistaan. Jokaiselle lapselle tehdään oma hoitosuunnitelma reumasäätiön sairaalassa, johon liittyy niin fysioterapiaa, lääkehoitoa kuin toimintaterapiaakin. Avoterveydenhuollossa tätä hoito-ohjelmaa sitten jatketaan. Lisätietoa lastenreumasta löytyy sivulta: http://www.reuma.fi/

Akuutin omalääkäri Risto Laitila

Lisätty asiasanat ja mobiiliyhteenveto 2.2.2016