Hyppää pääsisältöön
Akuutin omalääkäri Risto Laitila vastaa terveysaiheisiin kysymyksiin tv-lähetyksessä. Lähetä oma kysymyksesi: Kysy omalääkäriltä.

Nivelrikko

"Minulla on todettu nivelrikko käsissä. Hankaloittaako vaiva tulevaisuudessa työtäni kaupan kassalla?"

Käsien nivelrikossa on kyse primaarista nivelrikosta eli se ei ole seurausta esimerkiksi vammasta, kihdistä tai reumasta, vaan pikemminkin perinnöllisistä tekijöistä. Nivelrikossa nivelrusto alkaa vaurioitua, jolloin sen hyvät kitkaominaisuudet alkavat kadota. Rustot hankaavat toisiaan ja vuosien kuluessa rusto katoaa kokonaan. Työkykyä pyritään palauttamaan muun muassa lihasharjoituksilla, joita kannattaa tehdä säännöllisesti. Lihas- ja nivelharjoituksilla pyritään ehkäisemään nivelruston vaurioita.

Akuutin omalääkäri Risto Laitila

Lisätty asiasanat ja mobiiliyhteenveto 21.12.2015