Hyppää pääsisältöön
Akuutin omalääkäri Risto Laitila vastaa terveysaiheisiin kysymyksiin tv-lähetyksessä. Lähetä oma kysymyksesi: Kysy omalääkäriltä.

Paniikkihäiriön täsmälääkitys?

"Onko paniikkihäiriöön keksitty täsmälääkettä? "

Paniikkihäiriöön ei ole varsinaista täsmälääkettä, mutta nykyaikaiset masennuslääkkeet toimivat kyllä aika hyvin. Aloitusannos on hyvin pieni ja sitä nostetaan varovasti, koska ne voivat alussa aiheuttaa ahdistusta ja pahoinvointia. Sitten kun nähdään että lääke auttaa, niin tehdään suunnitelma, jossa katsotaan myös milloin se pyritään lopettamaan. Hyvä psykoterapia tässä rinnalla on mielestäni myös tärkeää. Apua voi lähteä hakemaan esimerkiksi mielenterveystoimistosta, terveyskeskuksesta, yleislääkärin kautta tai kääntymällä suoraan psykiatrin puoleen.

Akuutin omalääkäri Risto Laitila

Lisätty asiasanat ja mobiiliyhteenveto 20.1.2016