Hyppää pääsisältöön
Akuutin omalääkäri Risto Laitila vastaa terveysaiheisiin kysymyksiin tv-lähetyksessä. Lähetä oma kysymyksesi: Kysy omalääkäriltä.

Sydäninfarkti ja avantouinti

"Olen sairastanut pienen sydäninfarktin ja haluaisin nyt tietää, onko minun lopetettava mieliharrastukseni avantouinti kokonaan?"

Ei harrastusta tarvitse välttämättä jättää, mutta asiasta on syytä keskustella ensin oman hoitavan lääkärin kanssa. Sydäninfarkti on voinut jättää joitakin oireita, jolloin avantouinnista voi tulla riskitekijä. Kylmään veteen meneminen aiheuttaa elimistölle aina pienen stressihormonipyrähdyksen. Verisuonet supistuvat ja verenpaine sekä pulssi nousevat. On siis syytä tarkistuttaa, että sydän kestää tämän.

Akuutin omalääkäri Risto Laitila

Lisätty asiasanat ja mobiiliyhteenveto 20.1.2016