Hyppää pääsisältöön
Akuutin omalääkäri Risto Laitila vastaa terveysaiheisiin kysymyksiin tv-lähetyksessä. Lähetä oma kysymyksesi: Kysy omalääkäriltä.

Täit

"Ovatko täit vaarallisia ja mistä täiden tuleminen johtuu?"

Eivät täit ole vaarallisia. Täiden puremakohdat voivat kyllä tulehtua ja se taitaakin olla vaarallisin täiden aiheuttama vaiva. Kiusallisiahan ne kyllä ovat. Täitä on luultavasti ollut yhtä kauan kuin ihmislajin edustajiakin eikä niiden olemassa ololle ole näkymässä loppua. Jos on saanut täitartunnan, voi niistä päästä eroon erilaisten täishampoiden avulla. Saivareita eli täiden munia voi taas kammata hiuksista pois täikammalla. Täit tarttuvat ryömimällä päästä toiseen tai esimerkiksi naulakoissa pipojen välityksellä. Yleisestä luulosta poiketen täit viihtyvät paremmin puhtaissa kuin likaisissa hiuksissa.

Akuutin omalääkäri Risto Laitila

Lisätty asiasanat ja mobiiliyhteenveto 15.1.2016