Hyppää pääsisältöön
Akuutin omalääkäri Risto Laitila vastaa terveysaiheisiin kysymyksiin tv-lähetyksessä. Lähetä oma kysymyksesi: Kysy omalääkäriltä.

Vino välilevy nenässä

"Kärsin usein poskiontelotulehduksesta ja nyt edessä on punkteeraus. Lääkäri epäili jatkuvien tulehduksien johtuvan vinosta nenän välilevystä. Onko tällainen vakavaa?"

Nenässä tuo välilevy on väliseinä eikä sen vinous ole vakavaa vaikkakin se saattaa aiheuttaa oireita. Vino väliseinä on kallistunut nenän jommallekummalle puolelle ahtauttaen samalla poskionteloon menevän ilmaputken. Tästä seurauksena poskiontelon ilmastointi häiriintyy ja aiheuttaa sitä myötä myös tulehduskierteen. Punkteeraus on tällaisissa tapauksissa yleensä ensimmäinen hoitotoimenpide. Jos punkteerauksista ei ole apua, lähetetään potilas korvalääkärille, joka päättää väliseinän suoristamisesta sekä poskiontelon saneeraamista tai ainakin sen ilmastoimista.

Akuutin omalääkäri Risto Laitila

Lisätty asiasanat ja mobiiliyhteenveto 3.12.2015