Hyppää pääsisältöön

Kunnian kukko

Tässä raittiusaiheisessa filmikertomuksessa Herra Johtajalta ja Opettajalta puuttuu auktoriteettia. Mutta saadaanko sitä luotua alkoholin avulla?

Valistusfilmissä Herra Johtaja aloittaa aamunsa pitkällä neuvottelulla alkoholipullon seurassa. Tällöin hän ei tietenkään ole tavattavissa, eikä puheluitakaan toimistoon yhdistetä. Opettajalla taas on omat ongelmansa iltaisen juhlimisen kanssa.

Filmissä Herra Johtaja ja Opettaja kohtaavat toisensa yökerholla ja ilta tietysti venyy pikkutunneille. Mutta kuinka käykään seuraavan päivänä herrojen maineen, kun he kohtavaat humaltuneina yön humussa tuttuja ihmisiä?

Filmin loppukaneetti ei lupaa viinan himoissa painiskeleville nopeaa pelastusta kuningas alkoholin hirmuvallasta, mutta on silti sanomassaan positiivinen:

"Aina emme saa osaksemme hurraata ja suosionosoituksia, eikä kunniankukko meille laula. Mutta ottakaamme roolivihko uudestaan käteemme ja lukekaamme oma osamme paremmin, niin kukaties meillekin kunnian kukko vielä kiekaisee!"

Kaikkitietävänä kertojana valistusfilmissä toimii Tauno Palo.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto