Hyppää pääsisältöön

Antti Tuisku Summerin vieraana vuosina 2004-2006

Antti Tuisku nousi julkisuuteen sijoituttuaan kolmanneksi Suomen Idols-kisassa vuonna 2003. Tämän jälkeen Tuiskun ura on ollut huima.

Tuiskun ura rovaniemeläisen lähikaupankassalta suomalaisen popmusiikin kärkeen on ollut nopea. Tuisku julkaisi ensimmäisen levynsä "Ensimmäinen" vuonna 2004. Debyyttilevy yhdessä Delux-version kanssa myi tuplalatinaa, kuten seuraavana vuonna ilmestynyt "Antti Tuisku" niminen albumikin.

Tuisku on ainoa suomalainen laulaja, jolta on ilmestynyt kaksi levyä saman päivänä. Tämä riski otettiin syksyllä 2006, jolloin markkinoille tuli tanssimusiikkia sisältänyt "New York" ja balladipitoinen "Rovaniemi".

Tuisku sanoittaa osan esittämistään lauluista itse. Hän myös suunnittelee lavaesitysten usein näyttävät koreografiat.

Antti Tuisku syntyi Rovaniemella 27.helmikuuta 1984. Hän puhuu mielellään Rovaniemestä, vanhemmistaan ja onnellisesta lapsuudestaan. Tuiskun tavaramerkki on positiivisen iloisuuden lisäksi lapin murre.

Haastattelujen taustalla musisoi Trio Mäihä.

Teksti: Seija Aunila

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto