Hyppää pääsisältöön

Antti Tuisku Summerin vieraana vuosina 2004-2006

Antti Tuisku nousi julkisuuteen sijoituttuaan kolmanneksi Suomen Idols-kisassa vuonna 2003. Tämän jälkeen Tuiskun ura on ollut huima.

Tuiskun ura rovaniemeläisen lähikaupankassalta suomalaisen popmusiikin kärkeen on ollut nopea. Tuisku julkaisi ensimmäisen levynsä "Ensimmäinen" vuonna 2004. Debyyttilevy yhdessä Delux-version kanssa myi tuplalatinaa, kuten seuraavana vuonna ilmestynyt "Antti Tuisku" niminen albumikin.

Tuisku on ainoa suomalainen laulaja, jolta on ilmestynyt kaksi levyä saman päivänä. Tämä riski otettiin syksyllä 2006, jolloin markkinoille tuli tanssimusiikkia sisältänyt "New York" ja balladipitoinen "Rovaniemi".

Tuisku sanoittaa osan esittämistään lauluista itse. Hän myös suunnittelee lavaesitysten usein näyttävät koreografiat.

Antti Tuisku syntyi Rovaniemella 27.helmikuuta 1984. Hän puhuu mielellään Rovaniemestä, vanhemmistaan ja onnellisesta lapsuudestaan. Tuiskun tavaramerkki on positiivisen iloisuuden lisäksi lapin murre.

Haastattelujen taustalla musisoi Trio Mäihä.

Teksti: Seija Aunila

Kommentit
  • Haapa klapisee ja sumu pitää ääntä Tiina Harpfin lastenkuunnelmissa

    Tiina Harpf jätti puumerkkinsä Lasten Radion seikkailuihin

    Mustan myllyn mestari ja Velhojuuri ovat esimerkkejä Yle Areenassa olevista lastentuotannoista, jotka Tiina Harpf ohjasi Yleisradiolle 1980-luvulla. Harpfin kuunnelmat klapisevat, helisevät, ja joskus niissä soi aimo annos hiljaisuutta. Juonenkäänteistä löytyy mustaa magiaa ja noitavainoja sekä seikkailunriemua. Päähenkilöitä johdattaa usein uteliaisuus.

  • Reino Paasilinna – kiisteltyjen ohjelmien toimittajasta Ylen kiistellyksi pääjohtajaksi

    Toimittaja Reino Paasilinnasta Ylen toimitusjohtajaksi.

    Reino Paasilinna (s. 1939) oli Yleisradion toimittaja ja myöhemmin myös pääjohtaja, jonka toimittamat ohjelmat synnyttivät keskustelua ja lehtiotsikoita. Ohjelmat olivat usein myös sellaisia, jotka eivät miellyttäneet Yleisradion johtoa. Artikkeliin on koottu joitakin esimerkkejä Reino Paasilinnan toimittamista ohjelmista.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto