Hyppää pääsisältöön

Baddingin oppi-isiä

A. Aimon, Dallapén, Henry Theelin ja Olavi Virran iskelmäklassikot olivat rock and roll -laulaja Rauli Somerjoelle pysyviä innoituksen lähteitä.

Rauli Badding Somerjoen (1947 - 1987) kaksi musiikillista ponnistusalustaa olivat kotona veivatut A. Aimon ja Dallapén savikiekot sekä itse hankitut Elvis Presleyn levyt.

Tasapainottelu näiden kahden musiikkisuuntauksen välillä muodosti Somerjoen tuotannon musiikillisen ytimen, kuten yhteistyökumppani Esa Pullainen on tiivistänyt.

"Eihän A. Aimolla ja Elvis Presleyllä ole oikeastaan mitään muuta eroa kuin se, että ne on elänyt eri kulttuureissa, hyvä musiikki jota molemmilla on ollut on ollut ihan samaa", Badding totesi itse.

"Se miksi A. Aimo ei tehnyt rokkia oli kai se että ei Suomessa ole neekereitä jotka olisi soittanut bluesia."

Baddingin versioimista iskelmäklassikoista useimmat ovat peräisin Dallapén eri solistien tai Olavi Virran levyiltä. Hän on levyttänyt omat tulkintansa kaikista oheisista kappaleista.

Tietolaatikko

Eikö juu. Säv. tuntematon, muodostelu ja san. J. Alfred Tanner. Gramophone 282546.
Sulamith. Säv. ja san. Matti Jurva, sov. Eero Lauressalo. Es. Veli Lehto ja Dallapé-orkesteri. Homocord HO 23124.
Tammerkoski. Säv. Lauri Lieppo, san. M. Maja (= Martti Jäppilä). Es. Kaarlo Kytö ja Dallapé-harmonikkaorkesteri. Homocord HO 23138.
Arpiset haavat. Säv. ja san. Hannes Konno. Es. A. Aimo ja Dallapé-orkesteri. Odeon A 228281.
Kastehelmi ja lumikukka. Säv. Martti Jäppilä, san. Tatu Pekkarinen. Es. A. Aimo ja Masan Harmonikkaorkesteri. Odeon A 228589.
Tähdenlento. Säv. Toivo Kärki, sov. Esko Tuulimäki (= Toivo Kärki), san. Lauri Jauhiainen. Es. Henry Theel. Rytmi VR 6014.
Ensimmäisenä iltana. Säv. ja sov. Harry Bergström, san. Valentin. Es. Olavi Virta ja Harry Bergströmin Filmiorkesteri. Triola T 4050.
Itämaista rakkautta. Säv. Tibor Kalmar tai Frenc Gati, sov. Olavi Paku (=Lauri Jauhiainen), suom. san. Martti Jäppilä. Triola T 4146.
Mustalaisviulu. Säv. Al Tibsen - John Powell, sov. Kaarlo Valkama, suom. san. Annuli. Es. Veikko Tuomi ja Triola-orkesteri. Triola T 4223.

Rauli Badding Somerjoki sisällytti eksoottisen Sulamithin jo ensimmäiselle soolosinglelleen vuonna 1970. Tammerkoski-humpan hän levytti vuonna 1977. Somerjoen viimeisinä vuosina suhde iskelmään tiivistyi. Tähdenlento, Arpiset haavat, Itämaista rakkautta, Kastehelmi ja lumikukka ja Mustalaisviulu kuultiin lp:llä Rakkaudella Raulilta vuonna 1982. Vuonna 1983 Badding teki version kappaleesta Ensimmäisenä iltana, Eikö juu seurasi kaksi vuotta myöhemmin.

Kommentit
 • Hiihtokoulussa vedettiin sukset jalkaan ysäritunnelmissa

  Pikku Kakkosen hiihtokoulu opetti hiihdon saloihin.

  "Suk-suk-suk-sukset ja sau-sau-sau-sauvat" mukaan ja ladulle! Ysärimuotia ja -fiilistä tarjoileva Hiihtokoulu opetti lama-ajan lapsille hiihtämisen perusteita. Hiihtokoulu esitettiin Pikku Kakkosessa ensimmäistä kertaa vuonna 1996 ja sen oppeja voi katsoa nyt pysyvästi Areenasta.

 • ”Nyt sattu muuten Juhaa leukaan” – Kummelin Koistisen kootut kikkailut

  Legendaarinen ja hyväleukainen hätähousu vauhdissa.

  Juha Koistinen jos kuka on syntynyt muurahaisia housuissaan. Mies käyttää käytännössä kaiken vapaa-aikansakin holtittomaan kikkailuun ja heilumiseen. Maskuliinisella leukaluustolla varustettu veikkonen pitää kuitenkin koheltamisellaan työpaikkansa ilmapiirin keveänä. Timo Kahilaisen esittämän Koistisen kikkoja nähtiin Kummelissa vuosina 1993 sekä 1994.

 • Formulaliukua ja rokkia – Luisteluleikit Laura Lepistön, Valtter Virtasen ja muiden taitoluistelutähtien opastuksella

  Taitoluistelijat opettavat lapsille luistelua ja leikkejä.

  Miten sopii yhteen pingviinikävely ja luistelu? Taitoluistelijatähdet opettavat lapsille luistelua ja hauskoja leikkejä Pikku Kakkosen ja Suomen Taitoluisteluliiton ohjelmasarjassa vuodelta 2008. Luistimilla voi kokeilla vaikka formulaliukua, kisarokkia, merikotkahyppyjä tai rallijarrutusta. Luisteluoppaina ovat mm. Kiira Korpi, Laura Lepistö, Susanna Pöykiö ja Valtter Virtanen. Katsomisen jälkeen näitä temppuja voi lähteä jäälle testaamaan!

 • "Lennä Nykäsen Matti, lennä" – Sleepy Sleepers livenä Tulilinjalla

  Lahtelainen huumoripumppu provosoi Tampereella 1990.

  Lahtelainen huumorirock-yhtye Sleepy Sleepers esiintyi helmikuusssa 1990 Tampereen Tullikamarilla. Suorana lähetyksenä esitetyn Tulilinja-ohjelman konsertin päätöskappaleena kuultiin oodi maailman parhaalle mäkihyppääjälle: Nykäsen Matille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto