Hyppää pääsisältöön

Lovex

Tamperelaisen Lovex-yhtyeen historia on lyhyt, mutta menestyksekäs. Lovexin debyyttialbumi "Divine Insanity" ilmestyi keväällä 2006.

Tamperelaiset kaverukset aloittivat bänditouhut 2000-luvun alussa. Kokoonpano vaihtui jonkin verran alkuvuosina. Vuonna 2004 soittaminen muuttui ammattimaiseksi ja Lovex oli syntynyt.

Bändin mukaan nimi tulee sanasta "rakkaus". Musiikillisesti Lovex sekoittaa 80-luvun rockia nykypäivän tekniikkaan.

Lovexin ensimmäinen albumi nousi nopeasti albumilistan sijalle neljä. Yhtyeen uraa on vauhdittanut osallistuminen Suomen euroviisukarsintoihin vuonna 2007.

Teksti: Seija Aunila

  • Tehtaan varjossa – työläisnuorukaisen pyrkimys henkiseen kasvuun

    Toivo Pekkasen läpimurtoteos neliosaisena sarjana.

    Tehtaan varjossa on työläiskirjailijana tunnetun Toivo Pekkasen osin omaelämäkerrallisia aineksia sisältävään läpimurtoteokseen perustuva neliosainen tv-elokuva. Sisällissodan jälkeiseen aikaan sijoittuva romaani ilmestyi 1932.

  • Kapea vyötärö ja muhkea kellohelma – ompele itsellesi 1950-luvun mekko!

    Anna-Liisa Tiluksen mekon kaavat tässä artikkelissa.

    Maaseudulta maailmalle -ohjelman ensimmäisessä osassa Anna-Liisa Tiluksen yllä on pehmeästä villakankaasta tehty mekko. Tästä artikkelista löydät kaavat ja ohjeet 1950-luvun mukaisen mekon tekemiseen! Maaseudulta maailmalle -sarja Areenassa Anna-Liisa Tiluksen yllä nähtävä mekko on aito 1950-luvun vaate, joka löytyi Ylen puvustosta. Sen materiaalina on käytetty pehmeää villakangasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto