Hyppää pääsisältöön

Kwan – hip hopista kohti popimpaa ja rockimpaa

Vuonna 2000 perustettu Kwan nousi esikoislevynsä "Padam" myötä suomalaisen hip hopin kärkinimeksi. Myöhemmin bändi siirtyi musiikillisesti hiphopista enemmän pop/rockin suuntaan.

Tietolaatikko

Mariko Pajalahti - laulu
Tidjân Ba - laulu
Antti Eräkangas - kitara
Kusti Kaukoniemi - basso
Risto Rikala - rummut
Tatu Ferchen - lyömäsoittimet ja koskettimet

Kwanin esikoislevy myi nopeasti platinaa. Toinen vuonna 2002 ilmestynyt "The die is cast" myi tuplalatinaa. Yhtye sai näiltä kahdelta ensimmäiseltä vuodelta myös Emma-palkinnon.

Kolmas levy "Love beyonds this world" muutti yhtyeen musiikkilinjaa. Melodisen hiphop oli muuttunut tummasävyisemmäksi. Neljäs levy nosti bändin tummista soundeista valoisempaan ja energisempaan suuntaan.

Kwanin keulahahmoja ovat sen englanniksi laulavat solistit Mariko ja Tidjan. Molemmat ovat laulamisen lisäksi näytelleet ja esiintyneet musikaaleissa.

Kwanin haastattelua Summerissa kesällä 2006 säestää housebändi Trio Mäihä.

Teksti: Seija Aunila

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto