Hyppää pääsisältöön

Raid-mies talossa ja puutarhassa

Näyttelijä-ohjaaja Kai Lehtinen kasvattaa Karjalohjalla lapsia ja kotieläimiä. Hän pääsi teatterikouluun, koska tyyppivalikoimaan haluttiin "urheilullinen roisto".

Kai Lehtinen (s. 1958) tähtäsi voimistelunohjaajaksi. Hän päätyi kuitenkin teatterikouluun, kun kerran kaverikin oli sinne hyväksytty.

"Mulla ei ollut harmainta aavistusta koko alasta", hän tunnustaa. Jouko Turkka näki miehessä silti jotain kiinnostavaa.

Lehtinen valmistui vuonna 1987. Hän näytteli muutamia vuosia Helsingin kaupunginteatterissa, mutta jätti säännöllisen näyttämötyön 1990-luvun alussa.

Monilapsisen perheen isä asuu mieluummin maalla ja näyttelee tarvittaessa kameralle. Muun ajan hän käyttää perheen kanssa elämiseen, eläinten kasvattamiseen, nikkaroimiseen ja kirjoittamiseen.

Parhaiten hänet tunnetaan Raid-elokuvan ja tv-sarjan nimihenkilönä.

Kai Lehtinen nähdään tv-dokumentissa katsastamassa keravalaisia lapsuudenmaisemia, muistelemassa teatterikoulun aikoja kollega Jari Pehkosen kera, ohjaamassa Aapelin Siunatun hulluuden teatteriesitystä sekä pohtimassa maailmanmenoa kotonaan Karjalohjalla.

Tietolaatikko

Kai Lehtinen tuli tv-yleisön tietoisuuteen Jouko Turkan ohjaaman Seitsemän veljestä -sarjan Juhanina
Lehtinen on esiintynyt myös mm. filmeissä Poliisin poika (1998), Rukajärven tie (1997) ja Mosku - lajinsa viimeinen (2003)
Hänen esikoisohjauksensa oli elokuva Umur (2002)

Kommentit
 • Suomalaisissa tapahtumissa marjastetaan kilpaa, neulotaan hevisti ja maistellaan valkosipulia

  Elävän arkiston kooste omaleimaisista tapahtumista.

  Kun tutkii tarkemmin kotimaamme tapahtumatarjontaa, saattaa helposti leuka loksahtaa kohti Kiinaa. Valikoimastamme löytyy maailmanlaajuiseen suosioon kohonnutta eukonkantoa ja saappaanheittoa, mutta myös vittuilua ja valehtelua. Elävä arkisto koosti yhteen muutamia kilpailuja ja tapahtumia, joita leimaavat omaperäisyys ja hyväntuulinen hulluttelu.

 • Crazy-jännärit Kurvin & Kurvin toilailuista olivat kielellistä ilotulitusta - Pentti Siimes hurmasi pojan roolissa

  Jännärikuunnelmat vievät hilpeille 1960- ja 1970-luvuille

  Olavi Neva käsikirjoitti 1960-1970-luvuilla Yleisradiolle seitsemän jännityshupailua, joiden kielellinen ilotulitus riemastuttaa nykykuulijaakin. Kuunnelmasarjojen keskiössä on isän ja pojan pyörittämä etsivätoimisto Kurvi & Kurvi. Kurvien seikkailuissa on dekkarijuonen sekä kaikenkattavan hupsuttelun ohella myös annos romantiikkaa sekä vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Pääosassa poika-Kurvin roolissa taiteilee useimmissa sarjoissa näyttelijä Pentti Siimes.

 • Laulukokeet-draama vuodelta 1975 on säilyttänyt ajankohtaisuutensa

  Pieni elokuva ennakkoluuloista ja niiden voitttamisesta.

  Kukapa, ainakaan vanhan kansakoulun käynyt, ei olisi hermoillut koulun laulukokeita. Koko luokan edessä, opettajan ankaran valvovan katseen alla pitää laulaa yksin joku omavalintainen laulu. Pelottavaa, varsinkin jos ei ole mikään satakieli. Pelottava on laulukoe myös Raili Ruston ohjaaman elokuvan Laulukokeet vuodelta 1975 päähenkilölle, vaikka eri syystä.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto