Hyppää pääsisältöön

Raid-mies talossa ja puutarhassa

Näyttelijä-ohjaaja Kai Lehtinen kasvattaa Karjalohjalla lapsia ja kotieläimiä. Hän pääsi teatterikouluun, koska tyyppivalikoimaan haluttiin "urheilullinen roisto".

Kai Lehtinen (s. 1958) tähtäsi voimistelunohjaajaksi. Hän päätyi kuitenkin teatterikouluun, kun kerran kaverikin oli sinne hyväksytty.

"Mulla ei ollut harmainta aavistusta koko alasta", hän tunnustaa. Jouko Turkka näki miehessä silti jotain kiinnostavaa.

Lehtinen valmistui vuonna 1987. Hän näytteli muutamia vuosia Helsingin kaupunginteatterissa, mutta jätti säännöllisen näyttämötyön 1990-luvun alussa.

Monilapsisen perheen isä asuu mieluummin maalla ja näyttelee tarvittaessa kameralle. Muun ajan hän käyttää perheen kanssa elämiseen, eläinten kasvattamiseen, nikkaroimiseen ja kirjoittamiseen.

Parhaiten hänet tunnetaan Raid-elokuvan ja tv-sarjan nimihenkilönä.

Kai Lehtinen nähdään tv-dokumentissa katsastamassa keravalaisia lapsuudenmaisemia, muistelemassa teatterikoulun aikoja kollega Jari Pehkosen kera, ohjaamassa Aapelin Siunatun hulluuden teatteriesitystä sekä pohtimassa maailmanmenoa kotonaan Karjalohjalla.

Tietolaatikko

Kai Lehtinen tuli tv-yleisön tietoisuuteen Jouko Turkan ohjaaman Seitsemän veljestä -sarjan Juhanina
Lehtinen on esiintynyt myös mm. filmeissä Poliisin poika (1998), Rukajärven tie (1997) ja Mosku - lajinsa viimeinen (2003)
Hänen esikoisohjauksensa oli elokuva Umur (2002)

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto