Hyppää pääsisältöön

Raid-mies talossa ja puutarhassa

Näyttelijä-ohjaaja Kai Lehtinen kasvattaa Karjalohjalla lapsia ja kotieläimiä. Hän pääsi teatterikouluun, koska tyyppivalikoimaan haluttiin "urheilullinen roisto".

Kai Lehtinen (s. 1958) tähtäsi voimistelunohjaajaksi. Hän päätyi kuitenkin teatterikouluun, kun kerran kaverikin oli sinne hyväksytty.

"Mulla ei ollut harmainta aavistusta koko alasta", hän tunnustaa. Jouko Turkka näki miehessä silti jotain kiinnostavaa.

Lehtinen valmistui vuonna 1987. Hän näytteli muutamia vuosia Helsingin kaupunginteatterissa, mutta jätti säännöllisen näyttämötyön 1990-luvun alussa.

Monilapsisen perheen isä asuu mieluummin maalla ja näyttelee tarvittaessa kameralle. Muun ajan hän käyttää perheen kanssa elämiseen, eläinten kasvattamiseen, nikkaroimiseen ja kirjoittamiseen.

Parhaiten hänet tunnetaan Raid-elokuvan ja tv-sarjan nimihenkilönä.

Kai Lehtinen nähdään tv-dokumentissa katsastamassa keravalaisia lapsuudenmaisemia, muistelemassa teatterikoulun aikoja kollega Jari Pehkosen kera, ohjaamassa Aapelin Siunatun hulluuden teatteriesitystä sekä pohtimassa maailmanmenoa kotonaan Karjalohjalla.

Tietolaatikko

Kai Lehtinen tuli tv-yleisön tietoisuuteen Jouko Turkan ohjaaman Seitsemän veljestä -sarjan Juhanina
Lehtinen on esiintynyt myös mm. filmeissä Poliisin poika (1998), Rukajärven tie (1997) ja Mosku - lajinsa viimeinen (2003)
Hänen esikoisohjauksensa oli elokuva Umur (2002)

Kommentit
  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto