Hyppää pääsisältöön

Idols-tuomari Asko Kallonen

"Rockbisneksessä pitää liikkua aina banaaliuden ja nerokkuuden välimailla", sanoo Asko Kallonen. Hän työskenteli 11 vuotta suuren levy-yhtiön tuotantopäällikkönä.

Tietolaatikko

Asko Kallonen oli 11 vuotta BMG Finlandin tuotantopäällikkönä. Hän on saanut seitsemästi Musiikki & Media -tapahtumassa jaettavan Vuoden tuotantopäällikkö -palkinnon.
Vuonna 2005 perustettu Helsinki Music Company harjoittaa levy-yhtiötoimintaa, musiikkikustannusta ja ohjelmamyyntiä. HMC:n artisteihin kuuluvat mm. Jippu, HIM, Samuli Edelmann, Deep Insight, Antti Tuisku, Antti Raiski ja Juha Metsäperä.
Asko Kallonen on johtanut Idols-kilpailun tuomaristoa ensimmäisellä tuotantokaudella 2003-2004 ja kolmannella kaudella 2006-2007.

Asko Kallonen soitti 1980-luvun kulttisuosikkeihin kuuluneessa Keba-yhtyeessä kitaraa. Hän on toiminut myös Radiomafian toimittajana.

Parhaiten Kallonen tunnetaan kuitenkin Idols-tuomarina ja levyalan vaikuttajana. Hän kiinnitti aikanaan BMG-yhtiölle mm. HIMin, Anssi Kelan ja Don Huonot.

Kallonen arvioi, että suomalaisten artistien mahdollisuudet menestyä ulkomailla riippuvat siitä, puuttuuko jostakin maasta tietyllä hetkellä juuri sellaisia tähtiä, joita meillä on tarjolla.

Internet-musiikkia hän ei pelkää. Kallonen ennustaa, että levy-yhtiöt muuttuvat yhä enemmän musiikin markkinoijiksi: vaikka kaikki musiikki ladattaisiin netistä, uutta levyä ja artistia ei sieltä löydy ilman mainontaa ja julkisuutta.

Haastattelua tehtäessä Kallonen oli perustamassa Niko Nordströmin kanssa Helsinki Music Companya, jonka lähetystehtävänä oli "tähtien löytäminen ja tähteyden kirkastaminen".

Teksti: Jukka Lindfors