Hyppää pääsisältöön

Ex-pasifisti Pentti Linkola kertoo

Nuori innokas rauhan ystävä Pentti Linkola kirjoitti vuonna 1960 kirjan "Isänmaan ja ihmisen puolesta". Vuosien varrella Linkolan pasifismi on kuitenkin joutunut koetukselle.

Linkola sanoo olleensa pasifisti puhtaasta ihmisrakkaudesta. Tilanne on kuitenkin muuttunut, eikä pasifismista ollut kymmenen vuotta kirjan kirjoittamisen jälkeen enää paljoa jäljellä.

Rauhanliikkeet Linkola näkee ylellisyytenä, joista ihmiskunnan on pakko luopua. Kansallista armeijaa hän pitää vääränä, vastenmielisenä ja hävitettävänä laitoksena. Ihmisten surmaamisen Linkola näki vielä 1970-luvulla mielettömänä ja kartettavana tekona.

Linkolan ajatukset ovat kuitenkin liikkuneet yhä radikaalimpaan ja armottomampaan suuntaan. Pettymys ihmiskuntaan on ajanut toisinajattelijan kannattamaan mm. terrori-iskuja.

Lue lisää:

Pentti Linkola (1968).

Kalastaja Pentti Linkolan mietteitä

Perikansallinen kalakateus on Pentti Linkolan mielestä kieltänyt kalastamisen juuri niillä vesillä, joista kalaa saisi parhaiten.

Lue lisää:

Pentti Linkola ja Raimo Ilaskivi keskustelevat ulkona

Linkola, Ilaskivi ja luonnon tila 1974

Minkälainen keskustelu syntyy, kun teknokraatti ja ympäristönsuojelija tapaavat keskisuomalaisen järven rannalla?

Lue lisää:

Pentti Linkola ja toimittaja Timo Seppänen (2004).

Pentti Linkolalle terrorismi on iloinen asia

Jokainen toimi, joka häiritsee maapallon elämää tuhoavan länsimaisen kulttuurin kehitystä, on myönteinen. Näin toteaa Suomen radikaalein kalastaja Pentti Linkola.

Lue lisää:

Pentti Linkolan tummanvihreä maailma

Kehityskriitikko ja syväekologi, kalastaja Pentti Linkola analysoi Vihreän liiton taivalta 25 vuoden ajalta Arto Nybergin haastattelussa vuonna 2007. Koijärven liikkeessä mukana ollut Linkola kritisoi, provosoi ja lopulta erosi liiton riveistä jo ennen puolueen muodostamista. Haaleus ei sovi Linkolan tummanvihreään maailmaan.