Hyppää pääsisältöön

Runoilija Heli Laaksosen äirinkiäl

"Antakka munolla lehm koivu al", pyytää suuren yleisön suosioon noussut runoilija Heli Laaksonen Maarit Tastulan Punaisessa langassa.

Heli Laaksonen syntyi Turussa vuonna 1972. Lapsuuden Laaksonen vietti Uudessakaupungissa ja sieltä hän myös ammentaa murteen ja sanomisen tavan runoihinsa.

Jo esikoiskokoelma vuonna 2000 ilmestynyt "Pulu uis" sai suuren suosion. Parhaimmillaan Laaksosen runot ovat ääneen luettuna. Laaksosen äänikirja "Jänes pussis" myikin ensimmäisenä runolevynä kultaa joulukuussa 2006.

Laaksonen on myös kiertänyt esittämässä runoja eri puolilla Suomea. Helsinki on kuitenkin jäänyt hänelle vieraaksi. Laaksonen asui jokin aikaa Helsingissä, mutta koki elämän "metropolissa" surkeaksi ja palasi takaisin kotiseudulleen.

Teksti: Seija Aunila