Hyppää pääsisältöön

Runoilija Heli Laaksosen äirinkiäl

"Antakka munolla lehm koivu al", pyytää suuren yleisön suosioon noussut runoilija Heli Laaksonen Maarit Tastulan Punaisessa langassa.

Heli Laaksonen syntyi Turussa vuonna 1972. Lapsuuden Laaksonen vietti Uudessakaupungissa ja sieltä hän myös ammentaa murteen ja sanomisen tavan runoihinsa.

Jo esikoiskokoelma vuonna 2000 ilmestynyt "Pulu uis" sai suuren suosion. Parhaimmillaan Laaksosen runot ovat ääneen luettuna. Laaksosen äänikirja "Jänes pussis" myikin ensimmäisenä runolevynä kultaa joulukuussa 2006.

Laaksonen on myös kiertänyt esittämässä runoja eri puolilla Suomea. Helsinki on kuitenkin jäänyt hänelle vieraaksi. Laaksonen asui jokin aikaa Helsingissä, mutta koki elämän "metropolissa" surkeaksi ja palasi takaisin kotiseudulleen.

Teksti: Seija Aunila

  • Haapa klapisee ja sumu pitää ääntä Tiina Harpfin lastenkuunnelmissa

    Tiina Harpf jätti puumerkkinsä Lasten Radion seikkailuihin

    Mustan myllyn mestari ja Velhojuuri ovat esimerkkejä Yle Areenassa olevista lastentuotannoista, jotka Tiina Harpf ohjasi Yleisradiolle 1980-luvulla. Harpfin kuunnelmat klapisevat, helisevät, ja joskus niissä soi aimo annos hiljaisuutta. Juonenkäänteistä löytyy mustaa magiaa ja noitavainoja sekä seikkailunriemua. Päähenkilöitä johdattaa usein uteliaisuus.

  • Reino Paasilinna – kiisteltyjen ohjelmien toimittajasta Ylen kiistellyksi pääjohtajaksi

    Toimittaja Reino Paasilinnasta Ylen toimitusjohtajaksi.

    Reino Paasilinna (s. 1939) oli Yleisradion toimittaja ja myöhemmin myös pääjohtaja, jonka toimittamat ohjelmat synnyttivät keskustelua ja lehtiotsikoita. Ohjelmat olivat usein myös sellaisia, jotka eivät miellyttäneet Yleisradion johtoa. Artikkeliin on koottu joitakin esimerkkejä Reino Paasilinnan toimittamista ohjelmista.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto