Hyppää pääsisältöön

Sunrise Avenuen satumainen suosio

Samu Haber esiintymässä Ruisrockissa 2018.
Samu Haber esiintymässä Ruisrockissa 2018. Kuva: Yle Samu Haber,Sunrise Avenue

"Poikabändin suuntaan mennään. Valkoiset puvut ja hiekkaa sormien välistä", vitsailevat Sunrise Avenuen Samu Haber ja Janne Kärkkäinen kun bändi antoi haastattelun Musiikki-TV:lle joulun alla 2006. Sittemmin Suomen suosituimpiin yhtyeisiin lukeutunut bändi on niittänyt suosiota etenkin Saksassa.

Sunrise Avenuen perustivat vuonna 2002 laulaja Samu Haber ja kitaristi Janne Kärkkäinen. Kokoonpano oli kasassa vuonna 2005, kun mukaan liittyi vielä basisti Raul Ruutu ja rumpali Sami Osala. Yhtye soittaa melodista rockpoppia.

Bändin debyytti albumi "On the Way to Wonderland" ilmestyi toukokuussa 2006. Albumi nousi nopeasti levylistoille. Bändi aloitti keikkailun Suomen lisäksi Ruotsissa ja Saksassa.

Saksalainen ZDF-televisiokanava valitsi yhtyeen Fairytale Gone Bad -kappaleen Ranskan ympäriajon tunnusmusiikiksi.

Sunrise Avenue sai kevään 2007 Emma-gaalassa pystin vuoden 2006 bänditulokkaana, ja vuotta myöhemmin se palkittiin jo vienti-Emmalla.

Huomattaviin musiikin vientisaavutuksiin yltäneet artistit on palkittu vienti-Emmalla vuodesta 1997 lähtien. Kansanedustaja ja tulevaisuusvaliokunnan tyyliniekka Marja Tiura sai kunnian julkistaa vuonna 2008 vientipalkinnon menevän Sunrise Avenuelle. Bändi pokkasi vienti-Emman myös vuosina 2011 ja 2013.

Etenkin Saksassa suurta suosiota niittänyt yhtye hurmasi 2018 myös Turun Ruisrockin Rantalavalla kesän ainoalla festarikeikallaan. Tuolloin Suomen suosituimpiin rock-yhtyeisiin lukeutuva bändi tarjosi keikallaan niin vanhoja klassikoita kuin uusia biisejä syksyllä 2017 julkaistulta “Heartbreak Century” -albumiltaan.