Hyppää pääsisältöön

Sunrise Avenuen satumainen suosio

"Poikabändin suuntaan mennään. Valkoiset puvut ja hiekkaa sormien välistä", vitsailevat Sunrise Avenuen Samu Haber ja Janne Kärkkäinen. Bändi antoi haastattelun Musiikki-TV:lle joulun alla 2006. Samu ja Janne antavat ohjelmassa myös uudenvuoden lupaukset.

Sunrise Avenuen perustivat vuonna 2002 laulaja Samu Haber ja kitaristi Janne Kärkkäinen. Kokoonpano oli kasassa vuonna 2005, kun mukaan liittyi vielä basisti Raul Ruutu ja rumpali Sami Osala. Yhtye soittaa melodista rockpoppia.

Bändin debyytti albumi "On the Way to Wonderland" ilmestyi toukokuussa 2006. Albumi nousi nopeasti levylistoille. Bändi aloitti keikkailun Suomen lisäksi Ruotsissa ja Saksassa.

Saksalainen ZDF -televisiokanava valitsi yhtyeen Fairytale Gone Bad -kappaleen Ranskan ympäriajon tunnusmusiikiksi.


Sunrise Avenue sai kevään 2007 Emma-gaalassa pystin vuoden 2006 bänditulokkaana, ja vuotta myöhemmin se palkittiin jo vienti-Emmalla.


Huomattaviin musiikin vientisaavutuksiin yltäneet artistit on palkittu vienti-Emmalla vuodesta 1997 lähtien. Kansanedustaja ja tulevaisuusvaliokunnan tyyliniekka Marja Tiura sai kunnian julkistaa vuonna 2008 vientipalkinnon menevän Sunrise Avenuelle. Bändi pokkasi vienti-Emman myös vuosina 2011 ja 2013.

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto