Hyppää pääsisältöön

Carita Holmström: Älä mene pois

Vuonna 1974 Suomen euroviisukarsinnoissa oli nuoren Carita Holmströmin vuoro. Klassinen balladi ei riittänyt Brightonissa kymmenen joukkoon.

Tietolaatikko

Suomen karsinnan finaali:

Carita Holmström: Alä mene pois
Ritva Oksanen: Musta tango
Pepe Willberg: Sinä ja minä
Jukka Kuoppamäki: Aurinkomaa
Anneli Sari: Jäähyväiset
Muska & George: Senhän sanoo järkikin
Danny: Jos maailmassa vain ois kahva
Markku Aro: Anna kaikkien kukkien kukkia

Suomen karsinnat järjestettiin vuonna 1974 kaksiosaisena. Mm. edellisenä vuonna hyvin Tom tom tomillaan menestynyt Marion Rung jäi tällä kertaa semifinaaleihin.

Voiton vei flyygelin ääressä laulanut musiikinopiskelija Carita Holmström. Nuorta lahjakkuutta oli muistettu samana vuonna musiikkitoimittajien parhaan viihdelevyn palkinnolla.

Voittokappaleen sävelsi Eero Koivistoinen ja suomenkieliset sanat teki Hector.

Brightonissa laulu esitettiin englanniksi nimellä "Keep me warm". Sanoituksesta vastasi Frank Robson.

Vuosi 1974 oli euroviisuissa historiallinen. Voiton vei Ruotsia edustanut Abba Waterloollaan.

Caritan sijoitus oli 13. Pisteitä Suomi sai Israelilta, Britannialta ja Irlannilta.

Carita Holmström on tehnyt muusikon uraa euroviisujen jälkeen sivutoimisesti. Hän on toiminut mm. musiikkipedagogina ja musiikin lehtorina.

Vuonna 1974 karsintakilpailun finaalissa kilpaili kahdeksan laulua ja voittaja päätti 20-jäseninen tuomaristo. Kisaan osallistui paljon tunnettuja taiteilijoita. Muska ja George Babitzin (Senhän sanoo järkikin), Ritva Oksanen (Musta tango), Danny (Jos maailmassa vain ois kahva), Pepe Willberg (Sinä ja minä), Jukka Kuoppamäki (Aurinkomaa), Anneli Sari (Jäähyväiset) ja Markku Aro (Anna kaikkien kukkien kukkia).

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto