Hyppää pääsisältöön

CatCat: Bye Bye Baby

Suomessa alkoi keväällä 1994 CatCat-buumi. Tarttuva Bye Bye Baby keräsi kansainvälisessä finaalissa huomiota, muttei juurikaan pisteitä.

Tietolaatikko

Suomen karsinnan finalistit:
CatCat: Bye Bye Baby
Susanne Sonntag: En dans på livets vågor
Janita: Enkeli
Tarja Lunnas: Kuka tykkää suukoista
Rio: Rakkauden tiellä
Indiana: Hän lähtee tänään
Marina Sigfrids: Lyft mig upp
Sari Sakki: Jäisit mun luo
Dario: Ateljee
Tauski: Seitsemänteen taivaaseen

Iltapäivälehdet antoivat taas suomalaisille toivoa odottaa menestystä. Mm. ruotsalaislehdissä oli veikkailtu Suomen tarttuvaa melodiaa voittajaksi.

Dublinissa pidettyyn finaaliin siskosten esitysasuksi oli valittu nk. Minni-asut. Valinta teilattiin, ja lehdissä kirjoiteltiin, että menestys jäi uupumaan väärän asuvalinnan takia.

Pisteidenlasku alkoi surullisesti. 15 ensimmäistä maata jätti Suomen nollille, mutta sitten Bosnia-Hertsegovina antoi Suomelle yhden pisteen.

Sen jälkeen Kreikka muisti Kätkän siskoksia kymmenellä pisteellä, josta jo Suomen selostuskopissakin jaksettiin innostua.

Siihen pisteet jäivätkin, ja Suomen oli tyytyminen 11 pisteeseen. 22. sija tarkoitti myös sitä, ettei Suomi ollut mukana seuraavan vuoden viisuissa. Voiton vei ylivoimaisesti isäntämaan Irlannin edustajat Paul Harrington & Charlie McGettigan balldilla Rock´n Roll Kids.

Musiikin moniammattilaiset Katja ja Virpi Kätkä ovat jatkaneet musiikin alalla mm. opettajan työssä. Myös CatCat-duo esiintyy silloin tällöin.

Suomen viisukarsinnan finaalissa esiintyivät kilpailijoiden lisäksi Kaija Koo ja brittiläinen Jam & Spoon.

Spektaakkelin juonsivat koomikot Jukka Laaksonen, Juha Laitila ja Joonas Myllyveräjä.

Avoimeen sävellyskilpailuun tuli yli 400 sävellystä ja karsinnan finaaliin niistä selvisi kymmenen. Suurin osa kilpailukappaleiden esittäjistä olivat Euroviisujen ensikertalaisia, niin myös ylivoimaiseen voittoon itsensä laulaneet siskokset Virpi ja Katja Kätkä eli CatCat. Kappaleen Bye Bye Baby sävellyksestä ja sanoituksesta vastasivat Markku Lentonen ja Kari Salli. Voittaja selvisi ensimmäistä kertaa puhelinäänestyksen kautta. Siinä Bye Bye Baby sai melkein 26 000 ääntä ja toiseksi tullut Susanne Sonntagin esittämä En dans på livets vågor reilut 17 000 ääntä.

Muita kilpailijoita olivt muun muassa Tarja Lunnas, Rio ja Janita.

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto