Hyppää pääsisältöön

Kaija Kärkinen: Hullu yö

Melko tuntematon Kaija Kärkinen nousi Suomen euroviisuedustajaksi vuonna 1991. Finaalissa Suomi ei menestynyt, mutta Kärkisen laulu-ura lähti kotimaassa nousuun.

Tietolaatikko

Suomen karsinnan finalistit:
Kaija Kärkinen: Hullu yö
Samuli Edelmann: Peggy
Riki Sorsa: Viimeinen tie
Kirka: Taivas ja maa
Arja Koriseva: Enkelin silmin
Nina: Kuinka voisinkaan
Clifters: I love you
Arja Koriseva: Molto presto
Anna Hanski: Elämän haitari
Jake Voutilainen & Mervi Hiltunen: Kauneimmat lauseet

Turun uudessa Typhoon-hallissa valittiin euroviisuedustajan lisäksi myös edustaja Aasiassa pidettyyn Kultainen leija -laulukilpailuun. Suomea lähti edustamaan Samuli Edelmann laululla "Peggy".

Eurovision laulukilpailu pidettiin keväällä 1991 Roomassa. "Hullu yö" sai kuusi pistettä ja sijoittui häntäpäähän 20:nneksi.

Vuoden 1991 voiton vei Ruotsin euroviisukonkari Carola Häqqkvist kappaleella "Fångad av en Stormvind".

Kaija Kärkinen on keikkaillut euroviisujen jälkeen miehensä Ile Kallion kanssa. Lisäksi Teatterikorkeakoulussa opiskellut Kärkinen on tuttu näky teatterilavoilla.

Vuoden 1991 euroviisuedustajaa karsittiin hienoimmissa puitteissa koskaan. Karsintafinaali järjestettiin Turun Typhoon-hallissa, jossa karsinnan jälkeen oli tarkoitus olla Jerry Lee Lewisin konsertti. Lewisin oli tarkoitus esiintyä myös karsintaohjelmassa. Mutta lavalle nousikin Ylen viihdetoimituksen päällikkö Erkki Pohjanheimo kertomaan, että Lewis ei suostu esiintymään euroviisukarsinnassa. Lewisin tilalta ohjelmassa esiintyy hänen orkesterinsa Kenny Lovelacen johdolla.

Kommentit