Hyppää pääsisältöön

Katri Helena: Tule luo

Katri Helena valittiin Suomen euroviisuedustajaksi 14 vuoden tauon jälkeen. "Tule luo" on Matti Puurtisen sävellys.

Tule luon sävelsi Matti Puurtinen ja sanoitti Jukka Saarinen.

Kansainvälinen finaali pidettiin Millstreetissä Irlannissa. Voiton vei isäntämaan Niamh Kavanagh kappaleella "In your eyes".

Suomen sijoitus oli 17. Parhaat pisteet eli kahdeksan Katri Helenalle antoi Kreikka. Sijoituksellaan Suomi säilytti paikkansa myös seuraavan vuoden euroviisuissa.

Aiempien vuosien glamourista ei ollut enää jälkeäkään lamavuoden 1993 karsinnassa. Suureellisesta kansanjuhlasta oli luovuttu ja kilpailu järjestettiin kahdeksan säveltäjän kutsukilpailuna. Myös laulujen esittäjät oli valittu jo etukäteen. Marjorie, Katri Helena, Paula Koivuniemi ja Arja Koriseva esittivät kukin kaksi sävellystä. Ohjelma lähetettiin Ylen studiolta ja sen juonsi ajankohtaistoimittajana tunnettu Ari Korvola.

Voittajan valitsivat alueraadit, joihin pääsi ilmoittamalla halukkuutensa osallistumisestaan postikortitse. Koska raatilaisten työpanosta ei korvattu millään tavalla, heidän kesken arvottiin VHS-nauhuri. Laitteen kotiinsa voitti turkulainen Leevi Sandell.

Vaikka lama ja säästötalkoot olivat syvimmillään, lähetykseen oli saatu mukaan myös kansainvälisiä esiintyjiä Ruotsista Niklas Strömstedt ja Isosta-Britanniasta Helen Hoffner.

Tietolaatikko

Suomen karsinta, finalistit:
Katri Helena: Tule luo
Arja Koriseva: Sulta laulun sain
Arja Koriseva: Vain taivas yksin tietää
Marjorie: Legenda
Katri Helena: Viesti
Paula Koivuniemi: Päivä kerrallaan
Marjorie: Aika eteenpäin kulkee
Paula Koivuniemi: Sammunut rakkaus