Hyppää pääsisältöön

Laila Kinnunen: Valoa ikkunassa

Laila Kinnunen oli valloittanut Suomen Lazzarellallaan 1950-luvun lopussa. Vuonna 1961 oli vuorossa Suomen edustaminen euroviisuissa.

Tietolaatikko

Suomen karsinnan finalistit:
Laila Kinnunen: Valoa ikkunassa
Christina Hellman: Puuttuva lehti
Ritva Mustonen: Portinvartija
Kai Lind: Pikku ikkuna

Suomen ensimmäisen euroviisujen edustuskappaleen sävelsi Eino Hurme ja sanoitti Saukki. Laila Kinnusen esittämä "Valoa ikkunassa" on mollissa kulkeva balladi.

Kinnunen sijoittui Cannesissa pidetyssä kisassa kymmenenneksi eli suomalaisittain kohtuullisen hyvin. Osanottajamaita oli jo tuolloin 16.

Voitto meni vuonna 1961 Luxemburgiin. Elokuvatähti Jean-Claude Pascalin esittämän "Nous le amoreux" -laulun levytti suomeksi Leif Wager nimellä "Me rakastavaiset".

Laila Kinnunen oli 1960-luvun alussa Suomen johtavia iskelmätähtiä. Hän jatkoi uraansa vaihtelevaan tahtiin aina 1980-luvun alkuun asti. Laila Kinnunen ei ollut juurikaan julkisuudessa viimeisinä vuosinaan. Taitelija kuoli syksyllä 2000.

Teksti: Paavo Rytsä

Kommentit
  • Haapa klapisee ja sumu pitää ääntä Tiina Harpfin lastenkuunnelmissa

    Tiina Harpf jätti puumerkkinsä Lasten Radion seikkailuihin

    Mustan myllyn mestari ja Velhojuuri ovat esimerkkejä Yle Areenassa olevista lastentuotannoista, jotka Tiina Harpf ohjasi Yleisradiolle 1980-luvulla. Harpfin kuunnelmat klapisevat, helisevät, ja joskus niissä soi aimo annos hiljaisuutta. Juonenkäänteistä löytyy mustaa magiaa ja noitavainoja sekä seikkailunriemua. Päähenkilöitä johdattaa usein uteliaisuus.

  • Reino Paasilinna – kiisteltyjen ohjelmien toimittajasta Ylen kiistellyksi pääjohtajaksi

    Toimittaja Reino Paasilinnasta Ylen toimitusjohtajaksi.

    Reino Paasilinna (s. 1939) oli Yleisradion toimittaja ja myöhemmin myös pääjohtaja, jonka toimittamat ohjelmat synnyttivät keskustelua ja lehtiotsikoita. Ohjelmat olivat usein myös sellaisia, jotka eivät miellyttäneet Yleisradion johtoa. Artikkeliin on koottu joitakin esimerkkejä Reino Paasilinnan toimittamista ohjelmista.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto