Hyppää pääsisältöön

Miten minusta tuli minä, Jone Nikula

Idols-kandidaattien tyly tuomari osaa olla pahasuinen ja aggressiivinen macho - mutta myös hyväkäytöksinen ja lempeä lasten ystävä. Miten Jone Nikulasta tuli Jone Nikula?

Tietolaatikko

Antti Joonas Nikula (s. 1970) on toiminut mm. Radio Cityn toimittajana ja ohjelmapäällikkönä, Elmun hallituksen puheenjohtajana, EMIn markkinointipäällikkönä, Hanoi Rocksin kiertuemanagerina, Radio Rockin juontajana ja Ovi-lehden päätoimittajana

Hänen vanhempansa ovat oikeuskansleri Paavo Nikula ja taidehistorian professori Riitta Nikula

Jone Nikula tunnetaan pääkaupunkiseudulla muun muassa pitkästä urastaan Radio Cityn palveluksessa, suurelle yleisölle hän on tullut tutuksi Suomen Idolsin suorasanaisena tuomarina ja viimeistään Tanssii tähtien kanssa -ohjelman loppusuoralle yltäneenä parkettien partaveitsenä.

Tämä reservin luutnantti on käskyttänyt myös Hanoi Rocksin jäseniä keikkamanagerin ominaisuudessa.

Tapiolassa koulunsa käynyt Nikula aiheutti harmaita hiuksia osalle opettajista, mutta pätevät äidinkielen opettajat saavat mieheltä tunnustusta.

Nikula hallitsee ritaritarinat ja Peloponnesolaissodat.

Ruudinkärystä kicksinsä saava mies viihtyy ystäviensä lasten babysitterinä, on eläinrakas ja ystävien mukaan todellinen herrasmies, nukkuu helposti pommiin, mutta hajottaa panssarilasit hautakivellä ehtiäkseen ajoissa radiolähetykseen.

Kommentit
 • Suomalaisissa tapahtumissa marjastetaan kilpaa, neulotaan hevisti ja maistellaan valkosipulia

  Elävän arkiston kooste omaleimaisista tapahtumista.

  Kun tutkii tarkemmin kotimaamme tapahtumatarjontaa, saattaa helposti leuka loksahtaa kohti Kiinaa. Valikoimastamme löytyy maailmanlaajuiseen suosioon kohonnutta eukonkantoa ja saappaanheittoa, mutta myös vittuilua ja valehtelua. Elävä arkisto koosti yhteen muutamia kilpailuja ja tapahtumia, joita leimaavat omaperäisyys ja hyväntuulinen hulluttelu.

 • Crazy-jännärit Kurvin & Kurvin toilailuista olivat kielellistä ilotulitusta - Pentti Siimes hurmasi pojan roolissa

  Jännärikuunnelmat vievät hilpeille 1960- ja 1970-luvuille

  Olavi Neva käsikirjoitti 1960-1970-luvuilla Yleisradiolle seitsemän jännityshupailua, joiden kielellinen ilotulitus riemastuttaa nykykuulijaakin. Kuunnelmasarjojen keskiössä on isän ja pojan pyörittämä etsivätoimisto Kurvi & Kurvi. Kurvien seikkailuissa on dekkarijuonen sekä kaikenkattavan hupsuttelun ohella myös annos romantiikkaa sekä vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Pääosassa poika-Kurvin roolissa taiteilee useimmissa sarjoissa näyttelijä Pentti Siimes.

 • Laulukokeet-draama vuodelta 1975 on säilyttänyt ajankohtaisuutensa

  Pieni elokuva ennakkoluuloista ja niiden voitttamisesta.

  Kukapa, ainakaan vanhan kansakoulun käynyt, ei olisi hermoillut koulun laulukokeita. Koko luokan edessä, opettajan ankaran valvovan katseen alla pitää laulaa yksin joku omavalintainen laulu. Pelottavaa, varsinkin jos ei ole mikään satakieli. Pelottava on laulukoe myös Raili Ruston ohjaaman elokuvan Laulukokeet vuodelta 1975 päähenkilölle, vaikka eri syystä.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto