Hyppää pääsisältöön

Vicky Rosti: Sata salamaa

Vuoden 1987 euroviisuedustajaksi valittiin Virve Vicky Rosti. Hän oli tullut tunnetuksi 1970-luvulla mm. käännösiskelmästä "Kun Chicago kuoli".

Tietolaatikko

Suomen karsinta 1987:

Vicky Rosti: Sata salamaa (säv. Petri Laaksonen, san. V-P Lehto, sov. Olli Ahvenlahti)
Johnny Lee Michaels: Kesätuuli
Paula Koivuniemi: Musiikki niin kuin se on
Tauski & Co.: Communication
Jussi Halme & Helena Miller: Hei, me lennetään
Matti Esko: Isäni maa
Jorma Kääriäinen: Tuuli soittaa
Leena Nilsson: Eilinen uudelleen
Leena Nilsson: Ei yhtään laivaa
Kisu: Kiitos ja anteeks!

Rosti oli ollut haluton lähtemään Suomen euroviisukarsintaan, mutta Sata salamaa -laulun säveltäjä Petri Laaksonen oli luvannut, ettei kappale kuitenkaan voittaisi.

Sata salamaa voitti kuitenkin niukalla yleisöäänten enemmistöllä Johnny Lee Michaelsin esittämän ja Neumannin säveltämän "Kesätuulen".

Eurovision laulukilpailun kansainvälinen finaali pidettiin Brysselissä 9. toukokuuta. Kilpailun voittajaksi nousi Mr. Euroviisu eli Irlannin Johnny Logan kappaleella "Hold me now".

Vuoden 87 euroviisuista on jäänyt elämään myös Italian Umberto Tozzin "Gente di Mare".

Dramaattinen "Sata salamaa" keräsi finaalissa 32 pistettä ja oli 15. Pisteiden lasku alkoi hyvin, kun ensimmäisenä pisteitä antanut Norja antoi Suomelle kympin. Sen jälkeen anti oli laihempaa.

"Sata salamaa" ei voittanut euroviisuja, mutta laulu on jäänyt vahvasti elämään suomalaisessa iskelmäkulttuurissa euroviisupiirien ulkopuolellakin. Kappale nousi uuteen suosioon Antti Tuiskun versiona 2015.

Kommentit