Hyppää pääsisältöön

Kari Kuivalainen: Päivä kahden ihmisen

Kari Kuivalainen oli aiemmin osallistunut euroviisukarsintoihin säveltäjänä. Vuonna 1986 oli vuoro astua solistina puikkoihin.

Tietolaatikko

Kari Kuivalainen: Päivä kahden ihmisen
Kirka: Uusiin taivaisiin
Kirka & kim: Aitoa taikaa
Kim Lönnholm: Rautataivas
Irina Milan & Eija Ahvo: Applause
Sonja Lumme: Tappavat kyyneleet
Gruppo Jokke: Kaamoksen maa
Danny: Ninja
Tulip: Tanssin aurinkoon

Kuivalainen oli säveltänyt vuoden 1985 euroviisukarsinnan kakkosen ja suureen suosioon nousseen "Haaveissa vainko oot mun". Laulun tulkitsi Riki Sorsa.

Vuonna 1986 Kuivalainen oli Yleisradion kutsusäveltäjä ja hän etsi laululleen tulkitsijaa. Kaija Koo kieltäytyi, joten hän lähti itse kisaan.

Balladi "Päivä kahden ihmisen" voitti helmikuussa Suomen-karsinnan.

Bergenissä pidetyssä kansainvälisessä finaalissa laulun nimi oli Never The End. Se keräsi 22 pistettä ja oli 15. Belgia antoi Suomen balladille eniten pisteitä (8).

Kisan voiton vei Belgia laululla J´Aime La Vie. Sen laulaja Sandra Kim oli vasta 13-vuotias, ja Belgia joutui valehtelemaan artistin iän, sillä alaikäraja oli 16 vuotta.

Kari Kuivalainen on vaikuttanut euroviisujen jälkeen Frimanin ja Virve Rostin perustamassa Menneisyyden vangit -yhtyeessä.

Teksti: Paavo Rytsä

Kommentit
  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto