Hyppää pääsisältöön

Suomifilmin kultasormi Markus Selin

Markus Selinin isä omisti elokuvateatterin. Hänestä itsestään tuli yksi Suomen johtavista filmituottajista, "koska en muuta osaa".

Tietolaatikko

Markus Selin (s. 1960) on kokeillut siipiään myös mm. Nintendo-pelien maahantuojana
Hän tuottanut mm. elokuvat Jäätävä polte (1985), Esa ja Vesa - aruingonlaskun ratsastajat (1994),. Kummeli Kultakuume (1998) Häjyt (1999), Levottomat (2000), Pahat pojat (2003), Vares - yksityisetsivä (2004), Paha maa (2005), Matti (2006) ja Valkoinen kaupunki (2007)

Markus Selinin Solar Films on tunnettu etenkin suurta yleisöä tavoittelevista elokuvista. Arvostelijoiden suosion ja kahdeksan Jussia saanut Paha maa ei Selinin mielestä poikkea yhtiön muista filmeistä: "Pyrimme tekemään elokuvia, joissa on hyvät käsikirjoitukset."

Usein kriitikoiden ja elokuvien suurkäyttäjien näkemykset eivät kohtaa. Joidenkin toimittajien palstoja on Selinin mukaan opittu lukemaan tietyllä tavalla: "Jos arvostelija antaa viisi tähteä, yleisö ei mene katsomaan. Jos arvostelija antaa yhden tähden, filmillä on toivoa."

Ohjelmassa nähdään otteita myös Markus Selinin ja Renny Harlinin haastattelusta vuodelta 1985, jolloin kaksikko markkinoi esikoisfilmiään Jäätävä polte.

Teksti: Jukka Lindfors

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto