Hyppää pääsisältöön

Näihin kolmeen biisin kiteytyy Kirkan pitkä ura

Hetki lyö oli Kirka Babitzinin läpilyöntikappale, Born To Be Wild hänen rock-tavaramerkkinsä, ja Surun pyyhit silmistäni nosti hänen uransa uuteen nousuun.

Hetki lyö oli käännös amerikkalaisen McCoys-yhtyeen Beat The Clockista. D´Islanders-yhtyeen nimissä syksyllä 1967 julkaistu, Seppo "Paroni" Paakkunaisen sovittama suomalaisversio kipusi myyntilistan kolmoseksi tammikuussa 1968.

Laulu pysyi hänen ohjelmistossaan läpi vuosien. Vuonna 2001 Kirka esitti tutun hitin huumehoitoa käsittelevässä tv-teemaillassa.

Born To Be Wild on Steppenwolfin "esihevi"-klassikko 1960-luvun lopulta. Kirka levytti sen R.O.C:K.-albumilleen vuonna 1986. Itäkeskuksen ravintola Heart Breakissa taltioidussa viihdeohjelmassa Kirkaa säesti Upi Sorvalin johtama yhtye.

Surun pyyhit silmistäni -laulun (1988) ensimmäinen versio oli Kirkan mielestä ”humppa”, joka hänen vaatimuksestaan sovitettiin reggaeen vivahtavaksi. Albumi, jolle kappale julkaistiin, pysyi pitkään Suomen myydyimpien äänitteiden listan kärjessä. Se oli Kirkalle myös taloudellisesti käänteentekevä: hän itse käytti laulusta sanontaa "murut pyyhit pöydältäni".

Tietolaatikko

Hetki lyö. Säv. ja san. Richard Gottehrer ja Jonathan Stroll, suom. san. Pertti Reponen.
Born To Be Wild. Säv. ja san. Mars Bonfire.
Surun pyyhit silmistäni. Säv. Kassu Halonen ja Kristian Jernström, san. Vexi Salmi.

Lue lisää:

Kirkan tie teini-idolista aikuisrockariksi

Kirill "Kirka" Babitzin (1950–2007) teki läpimurtonsa vuonna 1967 ja jatkoi laulamista seuraavat 40 vuotta. "Mulla oli se raaka ja aika rankka tapa laulaa. Kun mä tulin lavalle, se oli sellanen pyörremyrsky", hän kuvaa taiteensa ydintä

Lue lisää:

Kirka Babitzin

Kirillin vuosikymmenet – pikku haitaristista tuli kansakunnan psykiatri

Kirka Babitzin aloitti esiintymiset 5–6-vuotiaana soittamalla hanuria vanhuksille. Viisikymmentä vuotta myöhemmin laulaja sanoi joutuneensa toiminaan jopa suomalaisten psykiatrina.

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto