Hyppää pääsisältöön

Ystävät muistelevat Kirkaa

Remu, Hector, Kassu Halonen ja isä Mitro kertovat Kirka Babitzinista. "Hän toi soundillaan ja luonnonvoimallaan uuden ulottuvuuden koko Suomen poppariympyröihin", Hector sanoo.

Remu Aaltonen tuli rumpaliksi Creatures-bändiin sen hajottua ensimmäisen kerran. Hän suhtautuu fatalistisesti hyvien kaverien poismenoon: "Niillä on ilmeisesti tärkeämpää tehtävää yläkerrassa."

Heikki "Hector" Harma vaikuttui Kirkan rajusta äänestä ja "hurjasta lavapreesensistä" 1960-luvulla. Vuoden 1998 Mestarit-kiertueella hän huomasi ystävänsä kännykkäaddiktiksi. Hectorin mukaan kiltteys ja rehtiys saattoivat Kirkan vuosien varrella myös vaikeuksiin: hänen taipuisuuttaan käytettiin hyväksi, ja hän joutui mm. suurin verovelkoihin.

Kassu Halonen soitti 1970-luvulla Kirkan Islanders-taustayhtyeessä. 1980-luvun alussa Halonen pyysi Kirkaa tuoreen Flamingo-merkin artistiksi. Laulaja halusi tehdä englanninkielistä rockia, mutta ravintoloille hevi oli selvästi liikaa.

Isä Mitron oma isä antoi Kirkalle kasteen, ja hänen äitinsä puolestaan toimi Babitzinin lasten uskonnonopettajana. "Kirillin suurin konsertti alkoi vasta aamyöllä tammikuun viimeidenä päivänä 2007", hän toteaa.