Hyppää pääsisältöön

Päivi Paunu ja Kim Floor: Muistathan

Päivi Paunu ja Kim Floor valittiin Suomen edustajiksi euroviisuihin vuonna 1972. "Muistathan" sijoittui Edinburghissa sijalle 12.

Tietolaatikko

Suomen karsinta finaali:
Päivi Paunu & Kim Floor: Muistathan
Katri Helena: Sua rakastan
Kirka: Kaikkea on
Seija Simola: Kaukainen laulu
Christer: Voin kaiken tunnustaa
Viktor Klimenko: Romantique
Jukka Kuoppamäki: Kaukana oot ja lähellä aivan
Tapani Perttu: Juoksupyörä

Päivi Paunulla on folktausta, ja tämän vuoksi häntä on tituleerattu mm. "Suomen Joan Baeziksi" yhden Amerikan suosituimman folklaulajan mukaan.

Kim Floor tunnetaan iskelmien lisäksi teatteripiireistä. Hän juonsi 1990-luvulla suosittua Onnenpyörää ja esiintyi myös TV2:n suosikkisarjassa "Metsoloissa".

Suomen edustussävelmän sävelsi Nacke Johansson ja sanoitti Juha Flink.

Kansainvälinen finaali pidettiin 25.3.1972 Edunburghissa. Edellisvuoden viisut "Puu, penkki ja puistotiellä" (Un Banc, Un Arbre, Une Rue) voittanut Monaco kieltäytyi pienenä maana isäntämaan kunniasta.

Kilpailun voitosta kamppailivat Luxemburg ja Britannia. Voiton vei Luxemburgin Vicky Leandros kappaleella "Apres toi", jonka Carola levytti suomeksi nimellä "Rakastan - saavuthan".

Suomen sijoitus oli keskinkertainen eli 12. Parhaat pisteet (8) Suomi sai Belgialta ja Hollannilta.

Teksti: Paavo Rytsä

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • Muotihuumeita, matematiikan vaikeutta ja Tallinnan yöelämän saatananpalvojia – Nuorten uutisissa kaikki aiheet olivat "in"

  Nuorten uutisia esitettiin televisiossa vuosina 1993–1997

  Vuosina 1993–1997 televisiossa esitetty nuorten uutis- ja ajankohtaisohjelma N.Y.T. NYT – Nuorten uutiset toi tv-vastaanottimiin nuorten ilmiöitä laidasta laitaan sekä käsitteli niitä omalla suorasukaisella tyylillään. Ohjelman ankkureina toimivat toimittajat Heli Koskela ja Jani Juntunen.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto