Hyppää pääsisältöön

Nylon Beat Summerin haastattelussa

Itähelsinkiläinen pop-yhtye Nylon Beat syntyi vuonna 1995. "Teflon Love" oli duon ensimmäisiä hittejä. Kesällä 2001 kaksikko vieraili Summerissa haastateltavana.

Hiteiksi kahdeksan vuotisen uran varrella nousivat myös mm. "Syytön" sekä "Seksi vie ja taksi tuo". Bändi julkaisi kaikkiaan yhdeksän levyä, joista viimeinen oli kokoelmalevy "Comeback". Nylon Beatin kolmas levy "Nylon Moon" (1998) julkaistiin myös Japanissa, Australiassa ja Kanadassa. Seuraavana vuonna Jonna ja Erin laajensivat työsarkaansa. He juonsivat televisiossa ala-asteikäisille suunnattua kisailuohjelmaa.

2000-luvulla Nylon Beat sai Emma-patsaan, osallistui Suomen Euroviisukarsintoihin ja julkaisi "Syytön"- sinkun kännykän soittoäänenä. Vuoden 2002 lopussa Nylon Beat julkaisi uusista biiseistä kootun levynsä "Extreme", joka myi platinaa. Vuonna 2002 duolta julkaistiin Last in Line -albumi ja vuonna 2003 12 apinaa -albumi. Jäähyväiskeikka järjestettiin vuoden 2003-2004 vaihteessa.

Bändin hajoamisen jälkeen Jonna jatkoi esiintymistä Jonna´s Problem -yhtyessä solistina. Erin taas avioitui Nylon Beatin kitaristin Vesa Anttilan kanssa ja muutti sukunimensä Anttilaksi.

Katso koko Summerin haastattelu:

Jonnan ja Erinin ystävyydestä sekä Nylon Beatin musiikkiurasta kertova 20-osainen audiodraama Mä haluun olla Nylon on kuunneltavissa Yle Areenassa.

Teksti: Seija Aunila - Jukka Lindfors - Jenny Timonen