Hyppää pääsisältöön

Nylon Beat: Teflon Love

Itähelsinkiläinen pop-yhtye Nylon Beat syntyi vuonna 1995. "Teflon Love" oli nasaaliäänillään aseistariisuvan duon ensimmäisiä hittejä.

Hiteiksi kahdeksan vuotisen uran varrella nousivat myös mm. "Syytön" sekä "Seksi vie ja taksi tuo". Bändi julkaisi kaikkiaan yhdeksän levyä, joista viimeinen oli kokoelmalevy "Comeback".

Nylon Beatin kolmas levy "Nylon Moon" (1998) julkaistiin myös Japanissa, Australiassa ja Kanadassa. Seuraavana vuonna Jonna ja Erin laajensivat työsarkaansa. He juonsivat televisiossa ala-asteikäisille suunnattua kisailuohjelmaa.

2000-luvulla Nylon Beat sai Emma-patsaan, osallistui Suomen Euroviisukarsintoihin ja julkaisi "Syytön"- sinkun kännykän soittoäänenä.

Vuoden 2002 lopussa Nylon Beat julkaisi uusista biiseistä kootun levynsä "Extreme", joka myi platinaa. Vuonna 2002 duolta julkaistiin Last in Line -albumi ja vuonna 2003 12 apinaa -albumi. Jäähyväiskeikka järjestettiin vuoden 2003-2004 vaihteessa.

Bändin hajoamisen jälkeen Jonna jatkoi esiintymistä Jonna´s Problem -yhtyessä solistina. Erin taas avioitui Nylon Beatin kitaristin Vesa Anttilan kanssa ja muutti sukunimensä Anttilaksi.

Teksti: Seija Aunila - Jukka Lindfors

  • ”Tervetuloa rahinan pariin!” – Kansanmusan legendat ja kadonneet taitajat tallentuivat Ylen muinaisille pikalevyille

    1930-luvun ääniaarteita sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa.

    Suorakaiverruslevyt olivat aikanaan mullistava äänitystekninen uutuus. Niille tallentuivat 1930–1950-lukujen suomalaisen juurimusiikin tärkeimmät osaajat, osa heistä myöhempiä folklegendoja, jotkut unohdettuja, monet jo tuolloin katoamassa olleen maailman viimeisiä edustajia. Ylen varastoihin unohtuneet ääniaarteet nostettiin vuonna 1991 päivänvaloon sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa, joka on nyt kokonaan kuunneltavana Elävässä arkistossa ja Yle Areenassa.

  • Suomalaiset taistelivat puukot tanassa vapaan Viron puolesta 1919

    Liki 4 000 suomalaista soti Viron vapaussodassa.

    Loppuvuodesta 1918 puhjennut Viron vapaussota sai lähes neljätuhatta suomalaista ylittämään Suomenlahden taistellakseen siellä vapaaehtoisjoukoissa bolševismia vastaan. Osa lähteneistä oli vasta kouluikäisiä nuorukaisia. Vuonna 1993 valmistunut Untamo Eerolan ytimekäs dokumentti antaa puheenvuoron sekä heille itselleen sekä virolaisille: millaisen hengen vallassa sotaa käytiin entä millaisista teoista suomalaiset Virossa muistetaan? Dokumentti sisältää runsaasti arvokasta arkistomateriaalia.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto