Hyppää pääsisältöön

Danny: Seikkailija

Jyrki Hämäläinen sanoitti Kari Kuuvan kanssa kappaleen Seikkailija, jolla Danny sijoittui Suomen euroviisukarsinnan kakkosesksi keväällä 1975.

Danny eli Ilkka Lipsanen löi itsensä läpi vuonna 1964 käännösiskelmällä East Virginia. Euroviisukarsintoihin hän on osallistunut mm. laululla Seikkailija, joka kertoo levottomasta ja vauhdikkaasta sielusta.

Dannyn karsintakappaleen vuodelle 1975 sävelsi Kari Kuuva, ja sanoitukseen osallistui Kuuvan lisäksi Jyrki Hämäläinen.

Laulu sijoittui täpärästi karsinnan toiseksi, kun Suomea lähti edustamaan folk-aallosta pintaan noussut Pihasoittajat.

Danny oli osallistunut viisukarsintoihin myös kahtena edellisenä vuonna.

Vuonna 1977 Danny alkoi tehdä keikkaa Miss Suomeksi valitun Armi Aavikon kanssa. Armi & Danny -dueton lisäksi herra Lipsanen tunnetaan näyttävästä lavashowstaan, joka on lanseerattu nimellä Danny-show.

Teksti: Paavo Rytsä

  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto