Hyppää pääsisältöön

Jukka Kuoppamäki: Aurinkomaa

Jukka Kuoppamäen tavaramerkki oli 1970-luvun puolivälissä hänen veljensä Mikon soittama hyppykeppi. Se oli mukana myös vuoden 1974 euroviisukarsinnoissa.

Kuoppamäki on osallistunut euroviisukarsintoihin useita kertoja etenkin 1970-luvulla. Hänen tekemänsä Aurinkomaa sijoittui 1974 karsinnan neljänneksi.

Kuoppamäki on voittanut Rostockin laulufestivaalin kaksi kertaa lauluilla Pieni mies ja Sininen ja valkoinen.

Suomi-iskelmän kärkinimiin Kuoppamäki 1960-luvun lopulla itse säveltämällään laululla Kiskot vievät etelään. Hän on säveltänyt muille artisteille useita menestyskappaleita. Kuoppamäen kynästä on mm. Katri-Helenan Anna mulle tähtitaivas ja Jari Sillanpään Satulinna.

Laulaja on mukana myös vuoden 2007 viisukarsinnoissa kappaleella Levitä siivet. Kuoppamäelle myönnettiin vuonna 2001 Erikois-Emma elämäntyöstään ja vuonna 2006 hän oli Iskelmä-Finlandia-ehdokas.

Teksti: Paavo Rytsä

  • Haapa klapisee ja sumu pitää ääntä Tiina Harpfin lastenkuunnelmissa

    Tiina Harpf jätti puumerkkinsä Lasten Radion seikkailuihin

    Mustan myllyn mestari ja Velhojuuri ovat esimerkkejä Yle Areenassa olevista lastentuotannoista, jotka Tiina Harpf ohjasi Yleisradiolle 1980-luvulla. Harpfin kuunnelmat klapisevat, helisevät, ja joskus niissä soi aimo annos hiljaisuutta. Juonenkäänteistä löytyy mustaa magiaa ja noitavainoja sekä seikkailunriemua. Päähenkilöitä johdattaa usein uteliaisuus.

  • Reino Paasilinna – kiisteltyjen ohjelmien toimittajasta Ylen kiistellyksi pääjohtajaksi

    Toimittaja Reino Paasilinnasta Ylen toimitusjohtajaksi.

    Reino Paasilinna (s. 1939) oli Yleisradion toimittaja ja myöhemmin myös pääjohtaja, jonka toimittamat ohjelmat synnyttivät keskustelua ja lehtiotsikoita. Ohjelmat olivat usein myös sellaisia, jotka eivät miellyttäneet Yleisradion johtoa. Artikkeliin on koottu joitakin esimerkkejä Reino Paasilinnan toimittamista ohjelmista.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto