Hyppää pääsisältöön

Jukka Kuoppamäki: Aurinkomaa

Jukka Kuoppamäen tavaramerkki oli 1970-luvun puolivälissä hänen veljensä Mikon soittama hyppykeppi. Se oli mukana myös vuoden 1974 euroviisukarsinnoissa.

Kuoppamäki on osallistunut euroviisukarsintoihin useita kertoja etenkin 1970-luvulla. Hänen tekemänsä Aurinkomaa sijoittui 1974 karsinnan neljänneksi.

Kuoppamäki on voittanut Rostockin laulufestivaalin kaksi kertaa lauluilla Pieni mies ja Sininen ja valkoinen.

Suomi-iskelmän kärkinimiin Kuoppamäki 1960-luvun lopulla itse säveltämällään laululla Kiskot vievät etelään. Hän on säveltänyt muille artisteille useita menestyskappaleita. Kuoppamäen kynästä on mm. Katri-Helenan Anna mulle tähtitaivas ja Jari Sillanpään Satulinna.

Laulaja on mukana myös vuoden 2007 viisukarsinnoissa kappaleella Levitä siivet. Kuoppamäelle myönnettiin vuonna 2001 Erikois-Emma elämäntyöstään ja vuonna 2006 hän oli Iskelmä-Finlandia-ehdokas.

Teksti: Paavo Rytsä

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto