Hyppää pääsisältöön

Lasse Mårtenson: Laiskotellen

Lasse Mårtenson on Suomen menestyneimpiä euroviisuartisteja. Hänen oma sävellyksensä Laiskotellen sijoittui vuonna 1964 finaalin seitsemänneksi. Artikkelin video on vuodelta 1992.

Suomen karsinnassa oli ensin kansalaisten postikorttiäänestys, jossa oli mukana kymmenen sävelmää. Kuudesta laulusta valinnan tekivät alueraadit sekä lisäksi pohjoismaisella edustuksella täydennetty Pohjola-raati.

Voiton vei 29-vuotias Lasse Mårtenson Sauvo Puhtilan sanoittamalla kappaleella Laiskotellen.

Kansainvälinen finaali pidettiin maaliskuussa Kööpenhaminassa. Voiton vei Italia suhteellisesti koko laulukilpailun suurimmalla äänierolla.

Gigliola Cinquettin Non ho l´eta sai lähes kolme kertaa enemmän pisteitä (49) kuin toiseksi tullut Britannian Matt Monro (17).

Kilpailun voittajalaulun suomennos on nimeltään Liian nuori rakkauteen, ja se on Anneli Sarin parhaimmistoa.

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto