Hyppää pääsisältöön

Rapu - herrojen herkku

Naaraspuoliset ravut ovat herrojen ja muiden herkkusuiden mielestä maukkaampia kuin koiraat. Naarasravut erottaa koiraista siitä, että niillä on yksi jalkapari vähemmän kuin koirailla.

Ravuista kuitenkin kelpaavat syötäväksi kaikki pehmeät osat. Ainoita poikkeuksia ovat sappi ja pyrstön sisällä oleva musta peräsuoli.

Rapujen valmistaminen on yksinkertaista puuhaa. Suola ja tilli ovat ainoat lisukkeet, joita tarvitaan rapuja keitettäessä.

Keittoaika on parikymmentä minuuttia – ja ravut keitetään tietysti elävältä.

Rapuja syödään aina sormin. Ainoa sallittu apuväline on rapuveitsi.

Rapuja ei hotkita vaan niiden syönti vaatii runsaasti aikaa. Kyytipojaksi kelpaavat piimä ja kotikalja - joillekin myös väkevä snapsi.

Teksti: Reijo Perälä

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto