Hyppää pääsisältöön

Aurinkoista Espanjaa

Matkakuvaus Katalonian rannikkoseudulta ja Välimeren Baleaareilta on vuodelta 1950. Matka alkaa Tibidabo-vuoren maisemista ja päättyy Costa Bravaan.

Tietolaatikko

Barcelonan suosituin nähtävyys on La Sagrada Familia -kirkko. Arkkitehti Antonio Gaudí sai vuonna 1883 tehtäväkseen saattaa kirkon rakennustyöt päätökseen. Rakennustöitä on jatkettu vuodesta 1952 lähtien Gaudín (1852-1926) suunnitelmien pohjalta. Art nouveau –tyylisuuntaa edustuvan Sagrada Familian oletetaan valmistuvan vuonna 2045. Kirkko kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon.

Katalonian maakunta oli 1950-luvulla Espanjan vaurainta ja tiheimmin asuttua seutua.

Provinssin pääkaupungissa Barcelonassa vierailukohteina ovat mm. Plaza de España, Las Ramblas ja vanha kaupunki.

Matka jatkuu Baleaarien suurimmalle saarelle, Mallorcalle, jossa tutustutaan mm. Palma de Mallorcan goottilaiseen katedraaliin ja Valldemosan La Cartuja -luostariin. Luostari on tullut tunnetuksi säveltäjä Frédéric Chopinin ja kirjailijatar George Sandin tarinasta. Aiheeseen liittyviä muistoesineitä on esillä La Cartujan museossa.

Matka päättyy historialliseen pikkukaupunkiin, Tossa de Mariin, Costa Bravan rannikolle.

Oppaana matkalla on Leo Hilden.

Teksti: Rita Landström