Hyppää pääsisältöön

Mäkiveljekset Kärkinen

Juhani ja Kalevi Kärkinen olivat maailmanmestari ja sen veli. Anssi Kukkonen vierailee Kärkisten kotona, jossa palkintokaapit pullistelevat pokaaleja.

Juhani Kärkinen voitti vuonna 1958 normaalimäen maailmanmestaruuden Lahdessa.

Kaudella 1960-61 veljekset juhlivat Keski-Euroopan mäkiviikolla, vaikka DDR:n Helmut Recknagel veikin kokonaiskilpailun voiton. Juhani oli ykkösenä Oberstdorfissa ja Kalevi Innsbruckissa. Kalevi Kärkinen hyppäsi lisäksi kahdesti kolmostilalle.

Veli oli jo tehnyt 127 metrin loikan, mutta MM-mies oli häntä vielä pari metriä jäljessä.

Muovimäkiä tarvittaisiin Suomeenkin, veljekset toteavat yksimielisen vakavina.

Teksti: Jukka Lindfors

  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto