Hyppää pääsisältöön

Gruppo Jokke: Kaamoksen maa

Vuoden 1986 euroviisukarsintoja varten koottu Gruppo Jokke esitti kappaleen Kaamoksen maa. Sen on säveltänyt ryhmän johtohahmo Jokke Seppälä.

Tietolaatikko

Gruppo Jokken juonsi sisään toimittaja Kari Lumikeron kanssa nuori euroviisuasiantuntija Jari Koikkalainen.

Kaamoksen maa on hyvin euroviisuihin sopiva kappale, ja ryhmä oli harjoitellut kisaa varten näyttävän koreografian. Ryhmässä oli mukana Seppälän lisäksi Rele Kosunen, Leena Nilsson ja Anita Pajunen.

Seppälän sävellys ja Siru Deinert-Seppälän sanoitus jäi kuitenkin kisan seitsemänneksi. Suomen edustajaksi Bergeniin lähti Kari Kuivalainen, joka sijoittui kansainvälisen finaalin 15:nneksi.

Seppälä aloitti muusikon uraansa jo 1960-luvulla kotikaupungissaan Kouvolassa. 1970-luvun alussa hän liittyi Kisu Jernströmin taustabändiin.

Hän levytti veljensä Jakken kanssa vuonna 1979 albumin 2 Seppälää. Myöhemmin häneltä on ilmestynyt mm. käännöskappaleita.

Artistin uran lisäksi Seppälä on tuttu näky mm. euroviisujen taustakuoroissa.

Teksti: Paavo Rytsä

 • Suomalaisissa tapahtumissa marjastetaan kilpaa, neulotaan hevisti ja maistellaan valkosipulia

  Elävän arkiston kooste omaleimaisista tapahtumista.

  Kun tutkii tarkemmin kotimaamme tapahtumatarjontaa, saattaa helposti leuka loksahtaa kohti Kiinaa. Valikoimastamme löytyy maailmanlaajuiseen suosioon kohonnutta eukonkantoa ja saappaanheittoa, mutta myös vittuilua ja valehtelua. Elävä arkisto koosti yhteen muutamia kilpailuja ja tapahtumia, joita leimaavat omaperäisyys ja hyväntuulinen hulluttelu.

 • Crazy-jännärit Kurvin & Kurvin toilailuista olivat kielellistä ilotulitusta - Pentti Siimes hurmasi pojan roolissa

  Jännärikuunnelmat vievät hilpeille 1960- ja 1970-luvuille

  Olavi Neva käsikirjoitti 1960-1970-luvuilla Yleisradiolle seitsemän jännityshupailua, joiden kielellinen ilotulitus riemastuttaa nykykuulijaakin. Kuunnelmasarjojen keskiössä on isän ja pojan pyörittämä etsivätoimisto Kurvi & Kurvi. Kurvien seikkailuissa on dekkarijuonen sekä kaikenkattavan hupsuttelun ohella myös annos romantiikkaa sekä vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Pääosassa poika-Kurvin roolissa taiteilee useimmissa sarjoissa näyttelijä Pentti Siimes.

 • Laulukokeet-draama vuodelta 1975 on säilyttänyt ajankohtaisuutensa

  Pieni elokuva ennakkoluuloista ja niiden voitttamisesta.

  Kukapa, ainakaan vanhan kansakoulun käynyt, ei olisi hermoillut koulun laulukokeita. Koko luokan edessä, opettajan ankaran valvovan katseen alla pitää laulaa yksin joku omavalintainen laulu. Pelottavaa, varsinkin jos ei ole mikään satakieli. Pelottava on laulukoe myös Raili Ruston ohjaaman elokuvan Laulukokeet vuodelta 1975 päähenkilölle, vaikka eri syystä.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto