Hyppää pääsisältöön

Maailman-Matti Suomen ilmatilassa

Matti Nykänen hyppää Jyväskylän Laajavuoressa viidennen Suomen mestaruutensa. Juha Mieto ja Freeman haastattelevat maan mäkimiesten kärkikaksikkoa.

Matti Nykänen sai ensimmäisen aikuisten SM-kultansa suurmäessä 18-vuotiaana vuonna 1982. 1980-luvulla hän hallitsi maailman mäkien ohella myös suomalaishyppyreitä. Nykänen keräsi urallaan kaiken kaikkiaan 22 SM-mitalia.

Yksi monista kotimaan voitoista oli SM-kulta Laajavuoressa vuonna 1985. Tuolloin kilpakumppaneina olivat mm. Jari Puikkonen, Pekka Kokkonen ja Mika Kojonkoski, joka on myöhempinä vuosina tunnettu ennen kaikkea valmentajana.

Hiihtäjä Juha Mieto ja laulaja-toimittaja Freeman jututtavat Nykästä ja Puikkosta pakkasessa.

Matti myöntää, että hänellä on ollut erimielisyyksiä tuomarien kanssa "silloin kun on aihetta ollut". Tuomareista luopumista hän ei kuitenkaan suosittele - laji kun ei enää olisi sama.

Tietolaatikko

SM-suurmäen lopputulokset: 1) Matti Nykänen, 2) Jari Puikkonen, 3) Pentti Kokkonen, 4) Mika Kojonkoski, 5) Tuomo Ylipulli, 6) Jukka Kalso, 7) Pekka Tolkkinen, 8) Ilkka Ronkainen, 9) Hannu Ahonen, 10) Kimmo Kylmäaho.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto